COVID-19 je připravil o místo. Nezaměstnaní teď mohou najít útočiště v projektu BezPrace.cz

Pandemie připravila o pracovní místo spousty lidí, aniž by na to byli jakkoliv připravení. V reakci na to se pod taktovkou StartupJobs semkla stovka těch nejlepších HR specialistů a pod hlavičkou projektu BezPrace.cz teď nabízí profi personální poradenství pro všechny, kdo přišli kvůli COVID-19 o práci.

StartUpJobs - Bez Práce

Nově vzniklá platforma s názvem BezPrace.cz pomáhá lidem v nouzi zorientovat se na pracovním trhu a zvyšuje jejich šance na uplatnění. A to především tak, že nabízí bezplatné poradenství s HR profesionály, kteří chtějí pomoci lidem v nouzi. Jedná se o dobrovolníky, kteří chtějí přispět tím, co umí nejlépe - najít uchazečům o zaměstnání vhodné pozice.

Zájemci z řad nezaměstnantých si na stránkách založí účet a vyplní svůj profil, kam mimo jiné nahrají své CV, mohou uvést výsledky znalostních testů, certifikátů, školení apod. Personalisté jim následně dají feedback a tipy k vylepšení CV nebo profilu, které jim pomohou získat náskok na trhu práce. Zájemci mohou svůj profil po získání zpětné vazby upravit, publikovat jej a využít jej k dalšímu hledání práce kdekoliv na trhu. Celý proces se řídí pravidly kodexu HR, díky kterému jsou naplněny všechny etické normy práce s uchazečem. 

Nápad pochází od StartupJobs, připojili se i další

Za vznikem projektu stojí platforma StartupJobs, která je prostředníkem mezi talentuchtivými startupy a lidmi, jež hledají uplatnění v zajímavých firmách. K propagaci projektu BezPrace.cz už se přidaly společnosti jako MITON, Grason, QuickJobs, Educity a Behavera. V případě zájmu jsou vítaní i další personalisté, kteří by se do projektu rádi dobrovolně zapojili.

Chcete-li se i vy přidat, ozvěte se nám!