Čtyři kroky k urychlení náborového procesu

Trávíte náborem příliš mnoho času? Trvá vám náborový proces příliš dlouhou dobu a stojí vás mnoho energie? Přinášíme vám tipy, jak ve čtyřech krocích urychlit a zlehčit váš náborový proces tak, abyste našli ty nejkvalitnější kandidáty s menším úsilím a za kratší dobu.

Ilustrační snímek

Automatizace

Samozřejmě platí, že automatizace a systematizace náborového procesu vám spousty práce ulehčí. CareerBuilder uvádí, že byste měli najít takový CRM software, který vám především ulehčí od každodenních rutinních úkonů a vy tak budete mít více času věnovat se skutečně důležitým věcem. Investice do kvalitních systémů se vám rozhodně vyplatí.

Databáze

Dělat si databázi kandidátů, kteří se hlásí na jiné pozice nebo kteří jsou v předchozím výběru na danou pozici neúspěšní, je zcela zásadním krokem k urychlení náborového procesu. Lidé, kteří vás již jednou kontaktovali a zřejmě si o vaší společnosti něco zjišťovali a mají zájem u vás pracovat, jsou cenným zdrojem možností pro váš náborový proces a rozhodně se jedná o potenciál, o který nesmíte přicházet.

Nechte lidi, ať vás kontaktují sami

Jednou z chyb, kterou dělají firmy, je že honem rychle vybírají kandidáty během krátké doby na konkrétní pozici. Přitom náborový proces může být i dlouhodobý. Může to probíhat tak, že na vašem webu bude výzva k tomu, aby kandidáti posílali své životopisy, a pokud se něco objeví na vaší straně, můžete se uchazečům ozvat. Stejně tak s lidmi, které chcete u vás ve firmě, můžete být v dlouhodobém kontaktu i když zatím žádnou vhodnou pozici nabídnout nemůžete.

Kvalita

Náboroví pracovníci často dbají na kvantitu. Chtějí oslovit co největší počet lidí a chtějí, aby inzerát vidělo co největší množství potenciálních uchazečů. Mnohem efektivnější přitom je zaměřit se na kvalitu. Inzerujte a rozšiřujte váš inzerát pouze na místech a skrz kanály, které jsou spojené s vaší cílovou skupinou, a eliminujete tak řadu nerelevantních zájemců.

 

-mm-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder