Dobrovolný slib zapojení více žen do vedení podepsalo dosud sedm evropských firem

Společnost LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton podepsala 12. července tzv. Závazek Evropy – ženy ve vedoucích pozicích (Women on the Board Pledge for Europe). Zavázala se tak k dobrovolnému zvýšení podílu žen ve vedení na 30 % do roku 2015 a na 40 % do roku 2020. Ve stejný den se k výzvě připojily i další tři řecké společnosti (G. Kallimanis SA, G. Leoussis SA a Trofodotiki Aigaiou SA) a jedna belgická společnost (Schellter Strategy Consulting).

Výzva je iniciativou eurokomisařky pro spravedlnost Viviane Redingové, která tak dává firmám kótovaným na burze v rámci EU poslední možnost, aby samy zvýšily počet žen ve svých vedoucích orgánech. Prostor k podepsání slibu je do března 2012. Na Mezinárodní den žen – 8. března 2012 – pak má padnout definitivní rozhodnutí o případném zavedení regulace ze strany EU. Jako první výzvu v květnu 2011 podepsaly společnosti Guerlain – francouzský výrobce parfémů a kosmetiky a FES Consulting Empresarial – španělská obchodně-poradenská firma. Celkem je tak pod slibem zatím podepsáno sedm společností.

Společnost LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton je holdingovou společností se sídlem ve Francii, která stojí v čele mezinárodní skupiny zabývající se výrobou a prodejem značkových luxusních vín, destilátů, kosmetiky, hodinek, šperků a módního zboží. Působí rovněž v odvětví financí, hudby, umění, vydavatelství a obchodu.

Skupina společností Kallimanis Group je řeckou známkou působící již 50 let na trhu s potravinami mořského původu. Společnost G. Leoussis SA, založená v roce 1978, se zabývá vývozem a také výhradním zastupováním v oblasti zdravotnických prostředků a léčiv v Řecku a na Kypru. Společnost Trofodotiki Aigaiou SA je místním zástupcem a velkoobchodníkem v oblasti výrobků prodávaných v supermarketech. Společnost Schellter Strategy Consulting je společnost se sídlem v Belgii zabývající se poradenstvím v oblasti řízení.

 

-kk-

Zdroj: Europa - oficiální portál Evropské unie
Zobrazit přehled článků ze zdroje Europa