Evropské sídlo Twitteru může být v Dublinu

Zástupci americké sociální sítě Twitter vyrazili tento týden do Evropy, kde chtějí v příštím roce zřídit nové sídlo. Média přicházejí s různými odhady, které město si nakonec stále populárnější mikroblogovací platforma zvolí. Poté, co s vyslanci Twitteru osobně jednal britský premiér David Cameron, se mluvilo o Londýně. Nyní se spekuluje o Dublinu.

Guardian: Twitter si vybral Dublin

S informací o tom, že se Twitter rozhodl pro Dublin, přišel portál britského listu The Guardian. Cituje nejmenovaný zdroj, který uvádí, že volba irské metropole je definitivní. Samotný Twitter však rozhodnutí nepotvrdil. Ústy mluvčího pouze vzkázal to, co je již nějakou dobu známo – Twitter aktivně zvažuje několik míst pro zřízení svého evropského sídla v roce 2011. Neuvedl, o jaká místa jde a nespecifikoval ani počet nových zaměstnanců v Evropě. V USA nyní Twitter zaměstnává 350 lidí.

Přední technologické firmy sídlí právě v Dublinu

Agentura pro průmyslový rozvoj Irska (IDA), která je zapojena do většiny zahraničních investic v zemi, nemá dle zjištění listu Irish Times o rozhodnutí Twitteru žádné zprávy. Sídlo Twitteru v Dublinu by ale uvítala. Ideálně by zde zapadlo mezi evropská sídla dalších amerických technologických společností, jako je Facebook, LinkedIn, Yahoo, Google, HP nebo Intel.

Twitter byl založen v roce 2007. V současné době má 200 milionů uživatelů z celého světa, z nichž 100 milionů přibylo v letošním roce.

-kk-

Zdroj: The Irish Times - portál irského deníku The Irish Times
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Irish Times