Facebook spustí nabídky práce

Ilustrační snímek

Facebook se ještě letos v létě chystá začít publikovat nabídku pracovních pozic. S odvoláním na důvěryhodné zdroje o tom informoval Wall Street Journal. Pracovní portál Facebooku se tak může stát vážným ohrožením pro ostatní profesně orientované sociální sítě, zejména LinkedIn.

Největší světová sociální síť se v první fázi nechystá nabídky pracovních pozic zpoplatnit a není jasné ani to, zda to plánuje v budoucnosti. Pracovní pozice bude zveřejňovat ve spolupráci se zavedenými americkými společnostmi zaměřenými na hledání pracovníků – BranchOut, Jobvite a Work4 Labs. Jasné není ani to, jak bude nabídka pracovních míst na Facebooku vypadat – zda bude integrována do stávajících uživatelských profilů, nebo vznikne samostatná nová sekce. Uživatelé by to ale měli zjistit již v srpnu.

Od úspěšného vstupu LinkedInu na burzu hovoří analytici o vývoji trhu s online nabídkami práce směrem ke specializovanějším serverům a zájmu o vysoce kvalitní uchazeče o práci. Hodnota globálního trhu s online nabídkami práce se pohybuje kolem 4,3 miliard dolarů. Facebook na něm již určitou pozici má, jelikož především velké firmy a jejich personalisté na něm už zaměstnance hledají. Své „Facebook career pages“ má Unilever, Boeing, Dell, Microsoft, Walt Disney, PricewaterhouseCoopers nebo Wal-Mart.

-kk-

Zdroj: The Wall Street Journal Online - server prestižního amerického ekonomického deníku
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Wall Street Journal Online