HR opouští nejvyšší vedení BBC

Když v červnu 2009 nastoupila Lucy Adamsová jako personální ředitelka britské veřejnoprávní televizní a rozhlasové společnosti BBC, vypadalo to jako vstup do nejvyšší ligy HR. Nejen, že převzala odpovědnost za široký okruh funkcí v rámci řízení lidských zdrojů největší zpravodajské stanice v zemi, ale také usedla v její správní radě.

Již tehdy se sice mluvilo o tom, že by v rámci nahrazení dosavadního ředitele HR Stephena Kellyho mohly lidské zdroje o své místo ve správní radě přijít, nestalo se to však až do začátku letošního října, kdy Lucy Adamsová o své místo v nejvyšším vedení BBC skutečně přišla. Lidské zdroje totiž byly v rámci restrukturalizace a „vysokého politického tlaku“ z nejvyššího vedení posunuty o úroveň níže. Adamsová bude jako personální ředitelka pokračovat, oddělení HR však již nebude stát samo o sobě a stane se součástí nové provozní skupiny pod vedením provozní ředitelky a členky nejvyššího vedení Caroline Thomsonové.

Patří HR do nejvyššího vedení?

Rozhodnutí odstranit HR z nejvyššího vedení BBC rozproudilo v Británii debatu o tom, zda si lidské zdroje místo na nejvyšší úrovni skutečně zaslouží. Odborníci oslovení britským listem The Daily Telegraph se například shodli na tom, že jde o „špatný signál“ vůči postavení HR a dokonce odhadují, že by Adamsová mohla z BBC do půlroku odejít.

Sama Adamsová odeslala zaměstnancům BBC e-mail, v němž podpořila probíhající změny ve vedení společnosti. „Změny, které oznámil generální ředitel Mark Thompson jsou součástí reforem, které mají BBC učinit jednodušší, modernější a efektivnější organizací, což plně podporuji,“ napsala Adamsová.

-kk-

Zdroj: Telegraph.co.uk - portál britského deníku The Daily Telegraph a nedělníku The Sunday Telegraph
Zobrazit přehled článků ze zdroje Telegraph.co.uk