Jak a proč zapojit LinkedIn do náboru (2/2)

Ilustrační snímek

Stále více firem používá k hledání nejlepších talentů pro volné pozice ve svých řadách sociální média. Zásadní změnu do oblasti náboru a především executive search přinesl LinkedIn. Zdá se, že popularitu této profesní sociální sítě neohrozil ani hromadný únik hesel 6,5 milionu uživatelů, k němuž došlo na začátku června. (LinkedIn se za tuto chybu omluvil, vyzval uživatele k okamžité změně hesel a zajistil silnější ochranu hesel pomocí tzv. solení – salting.) Server therecruiterslounge.com proto přišel s deseti doporučeními, jak využít LinkedIn pro účely vyhledávání a náboru. Toto je druhých pět:

Nešiřte nevyžádané zprávy

LinkedIn umožňuje import databází e-mailových adres, a tudíž i hromadné oslovování uživatelů. S tímto nástrojem však pracujte velmi opatrně. Hromadně rozesílejte pouze informace o relevantních volných místech a dávejte si pozor, aby to nebylo příliš často. Mohli byste být považováni za šiřitele spamu.

Neznámé uživatele neoslovujte přímo

Jako uživatelé LinkedInu automaticky uvidíte kontakty druhé a třetí úrovně (přátele vašich přátel), s nimiž jste se pravděpodobně nikdy osobně nesetkali. Tyto uživatele proto neoslovujte přímo. Zvolte jako prostředníka někoho ze svých přímých kontaktů, který vás představí. Bude to působit důvěryhodněji a profesionálněji.

Propojujte kontakty z jiných zdrojů

Propojte se na LinkedInu s potenciálními zaměstnanci, kteří se s vámi spojili pomocí jiných kanálů. I když je nakonec nevyberete, spojení s nimi vám přinese širší základnu potenciálních talentů pro vaše potřeby.

Získejte si pozornost

Prezentujte vaši firmu profesionálně, abyste si vybudovali silnou pozici. Když pak začnete rozvíjet své náborové kampaně, budou mít větší ohlas. V ideálním případě se vám uchazeči budou hlásit sami.

Sledujte svou nabídku volných míst

Pravidelně sledujte, jak jsou vaše volná místa prezentována na internetu a jak snadno je mohou zájemci najít. Výsledky těchto sledování vám mohou pomoci zlepšit způsob vaší prezentace na LinkedInu.

-kk-

Zdroj: The Recruiters Lounge - americký blog zaměřený na oblast náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Recruiters Lounge