MOL spouští nový partnerský kariérní portál pracenamolce.cz

Sehnat kvalitní personál, který zajistí bezproblémový chod servisních stanic, se stává stále větší výzvou pro řadu provozovatelů. Ačkoli práce na servisních stanicích může nabídnout řadu benefitů, počty nových uchazečů nestoupají. Společnost MOL se proto rozhodla partnerům svých stanic podat pomocnou ruku. Spustila speciální kariérní portál pracenamolce.cz, který by zaměstnavatelům měl nábor nových zaměstnanců alespoň zčásti usnadnit.

Ilustrační snímek

Řadě sektorů dlouhodobě scházejí zaměstnanci a jejich nalezení často vyžaduje skutečně heroické úsilí. Zkušenosti partnerů, kteří provozující čerpací stanice MOL, v tomto směru nejsou výjimkou. Aktuálně na 303 servisních stanicích MOL po celé republice pracuje více něž 1800 zaměstnanců, nicméně poptávka po nových náborech je neustále aktuální.

Získávání a udržení kvalitních zaměstnanců představuje jednu z největších výzev pro úspěšný chod čerpacích stanic. Proto jsme se s našimi partnery domluvili na vzniku speciálního kariérního portálu, který hledání usnadní nejenom provozovatelům stanic, ale také potenciálním zájemcům o práci. Na jednom místě naleznou přehled volných pozic, mohou konkrétního provozovatele kontaktovat, zaslat životopis nebo se již cíleně zeptat na náplň práce,“ vysvětluje důvody vzniku portálu Martin Pavlíček, vedoucí komunikace společnosti MOL.

Mol ČR

Práce na čerpací stanici již dávno není jen o přijímání plateb zákazníků. Se změnou charakteru servisních stanic se proměňují i nároky na jejich personál. Provozovatelé nyní hledají zaměstnance, kteří dokážou přátelsky komunikovat se zákazníky, připravovat jim skvělou kávu i občerstvení či přejímat zboží. „Na řadě stanic zlepšujeme síť dobíjecích stanic, umožňujeme vyzvedávání balíčků od přepravních společností či nákup léků bez předpisu, neustále obměňujeme zboží i služby. Práce na Molce je tak pestřejší, zaměstnanci partnerů získávají bohatší zkušenosti a mohou v budoucnu ještě lépe rozvíjet svou kariéru,“ potvrzuje Martin Pavlíček.

Provozovatelé servisních stanic MOL mohou portál pracenamolce.cz využívat od května, kdy byl uveden do plného provozu.