Nový šéf, nové možnosti

Každý člověk se ve své kariéře setká s novým šéfem. To může přinést nové problémy a stejně tak i nové příležitosti. Naučit se řídit tento nový vztah tak, aby se vám pod novým vedením dařilo, je proto důležitou kariérní dovedností. Jak na to?

- Seznamte se s novým šéfem. Chcete-li ve vzájemném vztahu vykročit tou správnou nohou, seznamte se nejprve s komunikačním stylem nového šéfa a tím, co očekává od vaší pozice. Nečekejte, až si s vámi sám sjedná schůzku. Převezměte iniciativu.

- Očekávejte a přijímejte změny. Nový šéf může změnit vaše projekty nikoli kvůli tomu, že jste odvedli špatnou práci, ale proto, že chce zavést změny, v nichž vidí lepší budoucí vývoj organizace. Neberte si to osobně a učte se řídit své emoce.

- Využijte výhody čistého řezu. Nový šéf může být dobrou příležitostí k novému začátku. Může vám pomoci pokročit ve věcech, u kterých byste pokrok neočekávali. Můžete začít pracovat na něčem novém. Znamená to celou řadu nových příležitostí, je však třeba takto na celou situaci nahlížet.

-kk-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com