RA Awards 2023: Které firmy bodovaly a kdo vyhrál prestižní ocenění Recruiter roku?

Ceny 8. ročníku Recruitment Academy Awards jsou rozdány. O prestižní ocenění v HR marketingu se utkalo rekordních 105 firem, které do soutěže přihlásily téměř 200 projektů.

RA Awards 2023

Ve čtvrtek 20. dubna proběhl slavnostní galavečer Recruitment Academy Awards 2023, kde byly po osmé předány ceny v HR marketingu. Hlavní ocenění si odneslo celkem 9 společností. 8. ročník soutěže byl rekordní v mnoha ohledech - v počtu přihlášených firem a projektů, počtu vítězů i v počtu diváků na vyprodaném galavečeru. Prestižní titul Recruiter roku byl poprvé v historii udělen dvakrát. 

Večerem provázela moderátorka CNN Prima News, Soňa Porupková. Na pódiu ji doprovázel Blake Wittman, European Business Director v GoodCall, který komentoval jednotlivé ukázky finálových projektů. José Kadlec, CEO Recruitment Academy, předávání cen odstartoval v úvodní řeči. Diváci mohli během večera načerpat inspiraci z více než 40 projektů, které vybrala odborná porota složená z desítek odborníků v HR marketingu. 

Nejúspěšnější firmou letošního ročníku se stala marketingová agentura Effectix, která si odnesla hned 4 ceny včetně 1. místa v nové kategorii Edenred Wellbeing Award a divácké kategorie People's Choice. Slavily i slovenské firmy, které se mohly do soutěže letos zcela poprvé přihlásit. Společnost Henkel Slovensko zvítězila v kategorii Referral program roku. Nemocnica Bory zabodovala se svojí náborovou kampaní a odnesla si 2. místo.

RAA 2023

Pomyslným zlatým hřebem večera bylo vyhlášení jediné individuální kategorie Recruiter roku. Prestižní titul z minulosti drží například Petra Nulíčková nebo Tamara Ksandrová, která na galavečeru osobně předala cenu novému vítězovi. O titul se ucházelo rekordní množství recruiterů z Česka i Slovenska. Vítězem za Českou republiku se stala Dominika Lišková z UlovDomov.cz. Porota se letos rozhodla oznámit 2 vítěze. Druhou trofej si za Slovenskou republiku odnesla Petra Malíková ze Slovak Telekom 

Generálním partnerem soutěže se podruhé v řadě stala společnost Edenred Česká republika. Vítězům věnovali např. bezplatnou implementaci cafeterie Benefity Café, přednabitou Edenred Card nebo degustační večeři s Vojtěchem Urbanem. Další ceny do soutěže dodali hlavní partner Happenee a partneři OKsystem, OKbase, Welcome to the Jungle a Flexjobs. Společnost Ivitera věnovala vítězům předplatné Selflearningu a HR News. Ceny předali zástupci společnosti Ivitera, Michal Kankrlík, obchodní ředitel, a Tomáš Pospíchal, Chief Product Officer.

„Kategorii Wellbeing jsme podpořili, protože zdraví a spokojenost zaměstnance je pro nás klíčová. Sami se o naše zaměstnance v tomto ohledu snažíme dobře starat. Když zavádíme novinky, vždy je pilotně zkoušíme u nás v Edenredu. Pokud budeme moci, velmi rádi se zapojíme i do dalšího ročníku. V budoucnu bychom se také chtěli podílet na lepším vzdělávání mladých talentů v oboru gastro. Velmi nás těší, že jsme také mohli podpořit projekt Obědy pro děti,“ uvádí Petr Šorna, Sales Director.

„Letos se přihlásil opravdu rekordní počet účastníků. Proto jsme museli přidat kategorii a některé dokonce rozdělit podle výše budgetu. Třeba PČR měla rozpočet miliony korun, díky kterému nabrala mnoho nových zaměstnanců, jiné firmy měly naopak jen desítky tisíc, ale dokonale si vyhrály s nápadem. V jednotlivých projektech došlo k opravdu velkému posunu ve zpracování, viděli jsme využití Gamifikace a různé interaktivní prvky, což dříve nebylo běžné," říká Ing. Josef Kadlec, zakladatel společností Recruitment Academy a GoodCall for Talent.

„Osobně mě zaujala třeba kampaň Lidlu, která je stylizovaná trochu ajťáckým způsobem, což byste běžně od Lidlu nečekali a může to opravdu dobře fungovat. Lidl jako brand se v tomto hodně posunul. Podle mého názoru byl letošní ročník nejlepší ze všech. Novinkou nyní bude podzimní summit, kde budou pozvaní výherci a finalisté z různých kategorií a budou vyprávět o tom, jak se ke kampani postavili, jaké byly výsledky, zkrátka školení na reálných případech z praxe, na to se moc těšíme,“ dodává J. Kadlec.

PŘEHLED VÍTĚZŮ 8. ROČNÍKU RA AWARDS

Pracovní inzerát roku

VÍTĚZ: Lidl
2. místo: Comdata Czech
3. místo: Poski.com
4. místo: ATLAS consulting
5. místo: Slovak Telekom

Náborová kampaň roku - malý rozpočet

VÍTĚZ: Applifting
2. místo: Fpt Czech
3. místo: XART

Náborová kampaň roku - velký rozpočet

VÍTĚZ: KONPLAN
2. místo: Nemocnica Bory
3. místo: Deloitte Česká republika

Referral program roku

VÍTĚZ: Henkel Slovensko
2 místo: ČSOB
3. místo: Komerční banka
4. místo: OKsystem
5. místo: ORLEN Unipetrol RPA

RAA 2023
Ocenění pro druhé místo v kategorii Referral program roku předává Michal Kankrlík

Kariérní stránky roku - malé společnosti

VÍTĚZ: Revolgy - kariérní stránky
2. místo: Effectix.com
3. místo: Mews
4. místo: Hinton
5. místo: Grant Thornton

Kariérní stránky roku - velké společnosti

VÍTĚZ: AERO Vodochody - kariérní stránky
2. místo: Amrest - Burger King
3. místo: Daikin Device Czech Republic
4. místo: Aures Holdings
5. místo: T-Mobile CZ & Slovak Telekom

RAA 2023
Ocenění pro druhé místo v kategorii Kariérní stránky roku - velké společnosti předává Tomáš Pospíchal

People's Choice

VÍTĚZ: Effectix.com

Součástí galavečera je také divácké hlasování People's Choice o nejlepší kariérní video. Celkem se diváci mohli podívat na 10 finálových videí vybraných od poroty. Hlasování proběhlo v mobilní aplikaci RA Awards. Nejvíce hlasů získala agentura Effectix.com a stala se tak první společností a vyhrála tak kategorii People's Choice dva roky po sobě. Na video se můžete podívat zde.

Kariérní video roku - malé společnosti

VÍTĚZ: Qest technologies - kariérní video
2. místo: AV MEDIA EVENTS
3. místo: IRESOFT
4. místo: Pepperl+Fuchs Manufacturing
5. místo: Effectix.com

RAA 2023

Kariérní video roku - velké společnosti

VÍTĚZ: Policie České republiky - kariérní video
2. místo: PwC Česká republika
3. místo: Mews
4. místo: Letiště Praha
5. místo: Resideo / Ademco CZ

RAA 2023

Edenred Wellbeing Award

VÍTĚZ: Effectix.com

Ve zcela nové kategorii Edenred Wellbeing Award pod záštitou generálního partnera soutěže hodnotili porotci wellbeing iniciativy firem. Vítězem se stala marketingová agentura Effectix.com. Součástí jejich rozsáhlého wellbeing programu je např. neomezené volno, odměňovací systém založený na 14 úrovních seniority a pravidelné teambuildingové aktivity.

2 místo: Duhovka Group
3. místo: Vodafone Czech Republic
4. místo: NEECO
5. místo: JRD Group

RAA 2023

Recruiter roku

Recruiter roku - Česká republika: Dominika Lišková z UlovDomov.cz

Recruiter roku - Slovenská republika: Petra Malíková ze Slovak Telekom

Kategorii představil Milan Novák, CEO GoodGroup, a cenu předali zástupci Edenred, Gabriela Šimšová a Peter Hradiský, Jaroslava Rezlerová ze společnosti ManpowerGroup, vítězka kategorie z roku 2022, Tamara Ksandrová, a Natália Šegedová, Managing Partner v GoodCall Slovakia. Vítězky byly oceněné za svoje kompetence, příkladnou práci s kandidáty a přínos pro organizaci.

 

Soutěž již od roku 2015 pořádá vzdělávací společnost Recruitment Academy, která poskytuje online a prezenční kurzy profesionálům v oblastech HR a recruitmentu. Soutěž RA Awards každoročně ukazuje, že úroveň HR marketingu v Česku i na Slovensku stále roste a inspiruje další společnosti na trhu k využití inovativních náborových technik.