Recruitment Academy Awards představily novou kategorii i divácké hlasování

Vzdělávací společnost Recruitment Academy letos už popáté ocenila firmy z nejlepším HR marketingem v šesti kategoriích: Pracovní inzerát roku, Náborová kampaň roku, Kariérní stránky roku, Kariérní video roku, Referral program roku a Recruiter roku.

RAA 2019

Jubilejní 5. ročník Recruitment Academy Awards se stejně jako loni uskutečnil v pražské La Fabrice, ve čtvrtek 21. listopadu 2019. Na vyprodaný galavečer přišlo více než 230 hostů. „Pro letošní ročník jsme si připravili spoustu novinek. Rozšířili jsme odbornou porotu, ve které zasedlo 32 odborníků z řad marketingu, recruitmentu i HR. Ty jsme navíc doplnili o zástupce loňských vítězů. Upřesnili jsme hodnotící kritéria, představili jsme novou kategorii Referral program roku a během slavnostního vyhlášení dali divákům možnost vybrat vlastního vítěze v kategorii Kariérní video roku,“ uvedl Josef Kadlec, CEO Recruitment Academy.

O zahájení slavnostního vyhlašování se postarala moderátorka Daniela Písařovicová, která samotné vyhlašování předala kolegyni Janě Peroutkové. Té po celou dobu sekundoval obchodní ředitel společnosti GoodCall, Blake Wittman, který doplnil svůj odborný komentář k finalistům ve všech kategoriích.

Jako první se vyhlašovala kategorie Inzerát roku, jejím vítězem se stala společnost IReSoft. Porotu zaujal především způsob, jakým byl inzerát napsaný – neformálně, bezprostředně a s tykáním. Na druhém místě skončil inzerát StartupJobs.com a na třetím Möbelix. StartupJobs.com se dočkali úspěchu i v následující kategorii Náborová kampaň roku, kde vystoupali na nejvyšší příčku následovaní společností RegioJet a Livesport.

Následovala kategorie Referral program roku, která se na RA Awards objevila poprvé. Z celkem osmi přihlášek porota zvolila jako vítěze PwC, která své zaměstnance motivuje nejen vidinou finanční odměny, ale také soutěží o zážitky. „Když jsme v PwC přemýšleli, jak naše kolegy motivovat k přizvání jejich známých do našich řad, věděli jsme, že je nechceme odměňovat jen penězi. Někdy je totiž ten největší bonus, když vám někdo řekne, ať si dáte volno, skvělou večeři, nebo naopak pořádnou párty. A tak jsme naše kolegy například poslali na Colours a teď naopak soutěží o relax a gastronomii v Beskydech,“ naspala společnost na svém LinkedInu. Na druhém místě skončila ČSOB a na třetím Valeo Autoklimatizace.

Stejně jako v předchozích letech, byly i letos kategorie Kariérní stránky roku a Kariérní video roku rozděleny na velké a malé firmy. Společností s nejlepšími kariérními stránkami mezi malými firmami byla zvolena eBRÁNA. Na pomyslném stupni vítězů se ocitl také Rohlik.cz (2. místo) a CN Group (3. místo). Na příčku nejvyšší mezi velkými firmami pak dosáhl se svými kariérními stránkami Vodafone.

Ještě před začátkem vyhlašování Kariérních videí roku, které vybrala porota, si to nejlepší zvolili i sami diváci v nové kategorii People’s Choice. Z 10 finalistů nakonec vzešlo vítězně video velkoobchodního prodejce kol BP Lumen. Kariérním videem roku mezi malými firmami se podle odborné poroty stalo interaktivní video společnosti Business Factory. Na druhém místě skončil BP Lumen, na třetí příčce se umístil Slevomat.cz. První místo mezi velkými firmami putovalo za KPMG, druhé obsadilo video pro společnost Bierens od agentury College Life Media a na třetí Bohemia Energy.

Pomyslným vrcholem večera bylo vyhlášení Recruitera roku. Z rukou Milana Nováka převzala ocenění Petra Nulíčková, HR Business Partner z Alza.cz. Vítězství si vysloužila mimo jiné i díky své aktivitě na sociálních sítích a sdílení kvalitních, ale neumístěných kandidátů se svou sítí kontaktů. Kromě absolutní vítězky bylo oceněno i dalších 5 finalistů.

Recruitment Academy Awards pořádá společnost Recruitment Academy, která se zabývá vzděláváním profesionálů v oblasti recruitmentu, HR a employer brandingu. Cílem udělování cen je vyzdvihnout nejlepší a nejúspěšnější společnosti, které svým přístupem mění český HR marketing a mohou inspirovat ostatní. Generálním partnerem je společnost lmc. Ceny pro vítěze do soutěže darovaly společnosti Sodexo, Proudly / Welcome to the Jungle, Wellnessia, Recruitment Academy, Asklepion a FlexJobs.