Šest tajemství úspěchu v kariéře

Autorka v článku poskytuje šest rad, jak dosáhnout v průběhu své kariéry úspěchu. Vychází přitom z poznatků mnoha osobních poradců pro otázky povolání. O jaké tipy jde?
- Jestliže člověk pracuje 5 let na stále stejném místě a nijak na svém žebříčku kariéry nepostoupí, měl by o to začít usilovat. Čím déle setrvá ve stejné funkci, tím bude považován za staršího.
- Technické znalosti jsou bezesporu potřeba, je však potřeba také rozvíjet komunikační schopnosti a emoční inteligenci. Čím vyšší postavení člověk má, tím jsou tyto interpersonální dovednosti důležitější.
- Člověk musí umět udržovat kontakty s lidmi a navazovat nové. Může pak získat nabídky práce u konkurence, čímž se zvýší jeho hodnota pro současného zaměstnavatele.
- Je třeba si chránit „profesionální image“. Soukromé záležitosti do práce nepatří.
- Mnoho chorob pochází ze stresu. Stres také snižuje pracovní výkonnost člověka. Je proto třeba se naučit stres účinně zvládat.
- Člověk by neměl zapomínat ani na instinkt. Když mu něco říká, že určitá záležitost není v pořádku nebo že by něco neměl dělat, je dobré tento vnitřní hlas poslechnout.

**Datum vydání:** II/2002
Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder