Studie: Geniální! Recruitment na jednom místě včetně kandidátů ze všech kanálů

Zoot, česká jednička mezi internetovými obchody s módou a designem, je postaven na optimismu, přátelství a kreativitě. Jejich misí je i nadále rozdávat radost a inspiraci prostřednictvím zajímavých značek a špičkového servisu. Z malého českého startupu o několika lidech se firma vypracovala na tým, který jen v ČR čítá na šest set lidí a stále si drží reputaci jednoho z nejžádanějších zaměstnavatelů u nás. 

Zoot.cz

Jak probíhá výběr nových Zooterů?

Zásadním způsobem se na něm podílí Bára Miková, která je ve firmě už dva roky na pozici HR Specialist. Spolu se svým nadřízeným se stará o nábor lidí do kanceláří a také do výdejen po celé ČR. Takových pozic mají otevřených zhruba deset za měsíc.

Počet pozic i kandidátů se ale hodně mění. Kdybych měla uvést průměr, tak je to například 40 kandidátů na pozici, ale třeba teď se nám stalo, že se na jednu pozici hlásilo přes 150 lidí. Jeden měsíc nám dokonce přišlo přes 1 000 životopisů, ale to bylo na různé pozice po celé ČR,upřesňuje Bára

S čím jste se museli poprat při tak rychlém růstu?

Než jsme začali používat systém Lusk, kandidáti nám často chodili z jobs.cz, prace.cz, odepisovali na e-mail, který našli na konci našich inzerátů, nebo si nás oslovili na přímo sami. Vše tak končilo hlavně v e-mailech. Z části jsme si to organizovali sami, v inboxu, pomocí záložek a štítků a k tomu jsme měli sdílenou tabulku, kde jsme měli vypsané kandidáty a proces. V takovém množství kandidátů to pro nás bylo už ale neudržitelné. Člověk pak snadno něco přehlédnul nebo na některého kandidáta zapomněl.” 

Proč jste se rozhodli používat právě Lusk?

Najít vhodný systém pro správu a práci s kandidáty se postupně stalo ve firmě prioritou.

Lusk je pro nás skvělý v tom, že se věci rychle mění a vylepšují a posouvá se to pořád dál. Moc se mi líbí, že tým Lusku po nás chce vědět podstatu věcí, které by nám pomohly, aby mohli aplikaci dál zlepšovat a posouvat. Velké systémy to mají víc fixní a člověk spíš musí svoji práci napasovat na jejich systém. Lusk mi usnadňuje velkou část práce, protože mám všechno na jednom místě včetně kandidátů ze všech kanálů a to je geniální. Hned vidím, v jaké fázi náborového procesu jsou. Jednotlivá kola si totiž můžu vytvářet a nastavovat sama. Často je používám i jako úkoly, např. ‘zamítnout do pátku’ a nebo si tam držím informaci, že se mám ozvat v budoucnu,“ pokračuje Bára.

Kde tedy vidíte hlavní přínos?

„Důležité pro mě je i to, že už nemusím myslet na tisíc věcí, protože je to všechno v Lusku a přijde mi upozornění, kdykoliv se něco důležitého změní. Je v tom pořádek a ve výsledku se nám daří líp pracovat s kandidáty, ozývat se jim včas, na nikoho nezapomenout, a nekazit si tak jméno,uzavírá rozhovor Bára.

Aplikaci používají i další společnosti

Podívejte se, kdo s ní má jaké zkušenosti. Můžete si ji i sami vyzkoušet zdarma. Více o nás najdete na www.lusk.io nebo nám napište na hello@lusk.io.