Umíte oslovit novou generaci top uchazečů?

MySpace, blogging, texting – pokud tato slova a to, jak ovlivňují dnešní mladé talenty plně nechápete, vaše šance získat podíl z části uchazečů nové generace se tím snižují. Každý v náborářském oboru vidí, jak moc se doba změnila, nedívají se ale dostatečně dopředu a nemají definici špičkových hráčů nové generace. Ti mají společné následující charakteristiky:

- Chápou důležitost vzdělání a nepřijmou „jen“ dobře placenou práci, která je vytíží od 7:00 do 19:00, pouze kvůli vidině budoucího postupu.

- Preferují blogging nebo užití MySpace (největšího komunitního portálu na světě).

- Zajímají je výhody, které firmy nabízí, ale výše platu nemusí být rozhodující. Stane se, že akceptují méně placenou pozici, která je ale nechá dýchat a umožní jim zachovat si svůj styl.

- Nerozesílají masově svůj životopis a neúčastní se veřejných akcí. Tištěná reklama sice stále funguje, ale tyto metody osloví trochu jiný typ lidí.

- Zajímají se o poselství a aktivity firmy, pro kterou mají pracovat. Všimněte si, jak Starbucks pokračuje v zaměstnávání energických mladých lidí. Dělají to bravurně a jedním z důvodů jejich úspěchu je značka. Vyzařuje energii a vyzývá zaměstnance, aby byli sami sebou a byli uvolnění. Pozitivní vnímání komunitou znamená půl úspěchu.

- Abyste úspěšně oslovili lídry příští generace, není nutné, abyste měli účet na MySpace. Musíte se ale vyhnout vlastní rutinní pasti. Buďte otevřeni novým způsobům komunikace a náborářské práce. Nejen, že se doba mění, už se změnila. Položte si následující otázky: Jak efektivní „zbraně“ máte ve svém náborovém arzenálu? Znáte oblast, ve které „bojujete“?

-av-
Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net