Velká poptávka je po mezinárodních zkušenostech a kvalifikaci

V inzerátech na pracovní místa téměř ve všech odvětvích jsou v poslední době v Německu často požadované mezinárodní zkušenosti a kvalifikace. Tento trend je logickou reakcí na to, že německé hospodářství prochází v současnosti krizí a mezinárodní konkurence je velmi silná.

Vývojové a výrobní procesy se v moderních společnostech často odehrávají na mezinárodní úrovni. Proto je běžné, že pracovníci v oblasti vývoje, konstruktéři a další odborníci konzultují své projekty s týmy, které jsou složeny z mezinárodních účastníků, a že takové projekty musí být odsouhlaseny zákazníky a dodavateli z jiných zemí. Výroba se také čím dále častěji odehrává v zahraničí.

Globální trhy jako takové otevírají stále nové možnosti v oblasti vyjednávání podmínek a cen, to platí především v nákupu. Znalosti mezinárodních trhů jsou přitom neodmyslitelné.

Další podmínkou je znalost cizích jazyků – nejdůležitější je angličtina, dále francouzština, španělština a italština. V případě, že je znalost cizího jazyka doplněna ještě znalostí daného prostředí a mentality, je to velká výhoda.
Zdroj: Ingenieurkarriere.de - Vše o zaměstnání v oblasti IT a technických profesích.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Ingenieurkarriere.de