Vylepšete vaši stránku s nabídkou volných míst

Ilustrační snímek

Jak uživatelsky příjemná a informačně hodnotná je část webových stránek vaší společnosti věnovaná nabídce volných pracovních míst? Dokáže skutečně oslovit nejlepší talenty na trhu? Pokud cítíte, že v tomto směru máte rezervy nebo se chcete inspirovat novými nápady, přečtěte si následující doporučení, jak zlepšit stránku s nabídkou pracovních pozic, které publikoval náborářský server ERE.net.

Jediné kliknutí

Uživateli, který si zobrazí hlavní stránku vašeho webu, by mělo stačit jedno kliknutí, aby si mohl otevřít stránku s nabídkou pracovních pozic.

Možnost přidání do databáze uchazečů

Pokud pro vás někdo chce pracovat, ale vy pro něj momentálně nemáte vhodné místo, umožněte mu na stránce s nabídkou zaměstnání, aby vám zaslal životopis nebo se zaregistroval do vaší databáze, abyste jej mohli oslovit později.

Přidání videa

Oživte vaše pracovní nabídky videi, v nichž budou k uchazečům o práci mluvit skuteční lidé. Připravte také souhrnné video pro všechny uchazeče bez ohledu na pozici, v němž představíte vaši společnost. Pokud vám něco brání v přípravě videí, použijte alespoň fotografie z firemního prostředí.

Jiný vzhled stránek

Zajistěte, aby stránka s nabídkou pracovních míst vypadala jinak než ostatní stránky vašeho webu a zájemci si jí hned všimli. Poraďte se s kolegy z IT a marketingu.

Zapojení sociálních médií

Každý, kdo najde na vašich stránkách zajímavou nabídku práce by měl mít možnost jednoduše tuto nabídku přeposlat pomocí e-mailu či sociálních sítí.

Upozornění na nově vytvořená pracovní místa

Máte-li v nabídce pracovní místa, která otevíráte úplně nově, zdůrazněte to v popisech těchto míst. Oslovíte tak zájemce o práci v rostoucí firmě.

Live chat

Zkuste zájemcům nabídnout možnost živě s vámi komunikovat prostřednictvím chatu. Pokud si live chat nemůžete dovolit, vyčleňte alespoň jednu konkrétní e-mailovou adresu pouze pro řešení dotazů ohledně nabídek práce.

Složitý systém pro online přihlašování na volná pracovní místa

Pokud po uchazečích vyžadujete, aby se hlásili prostřednictvím online aplikace, do níž se musejí registrovat a vyplňovat celou řadu údajů, zajistěte, aby celý proces netrval déle než 60 vteřin.

Trocha zábavy

Zpestřete stránku s nabídkou pracovních pozic zábavným kvízem nebo jednoduchou online hrou.

Rubrika „5 důvodů, proč pracovat u nás“

Vyjmenujte 5 nebo i více konkrétních důvodů, proč si vás zájemci o práci mají vybrat.

-kk-

Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net