WORKKING.CZ: První služba v ČR, která pro firmy najde ověřenou­ pracovní agenturu ZDARMA

Na českém trhu práce s agenturními pracovníky byla spuštěna ojedinělá služba WORKKING.CZ, která dokáže firmám všech velikostí sehnat ověřené pracovní agentury a tím i spolehlivé agenturní pracovníky. Díky propracovanému know-how je služba pro firmy zdarma, což je na českém trhu práce naprosto výjimečné.

Řešení nedostatku pracovních sil je tu

Projekt WORKKING.CZ je v ČR skutečně naprosto ojedinělý v tom, že se jako první zaměřil na agentury jako na odvětví trhu práce. Hlavním přínosem projektu je úspora času pracovníkům HR oddělení nebo personalistům, kteří se tak mohou věnovat jiným povinnostem.

WORKKING.CZ je službou, která je pro firmy, jež hledají pracovní agentury, zdarma. Zpoplatněny jsou jen pracovní agentury, které si firmy samy vyberou na základě své poptávky.

„Naší službou se chceme pokusit narovnat trh práce s agenturními pracovníky, který je u nás trochu pokřivený. Díky tomu, že máme databázi ověřených a spolehlivých agentur, můžeme firmám všech velikostí nabídnout kvalitní agenturní pracovníky ze zahraničí. Po zadání poptávky nabídneme firmám seznam cenových nabídek jednotlivých agentur a oni sami si vyberou, která je pro ně ta nejlepší,“ říká jeden ze zakladatelů služby Jaroslav Zeman.

Služba je vhodná pro jakoukoliv firmu, která hledá 8 a více agenturních pracovníků. Služba se soustředí na vyhledávání pracovníků od nekvalifikovaných až po středně kvalifikované, tedy pracovníky, jež zastávají především manuální a řemeslné činnosti.

"Naší snahou je také upozornit na to, že migrace za prací je běžný světový fenomén. Samozřejmě je nutné, aby daný přesun za prací měl nastavená legitimní pravidla a z agenturních pracovníků nedělal jen čísla, ale dokázal se k nim chovat, jako k lidem," tvrdí druhý ze spoluzakladatelů WORKKING.CZ Jan Zeman.

Cílem služby je také snaha šířit osvětu a upozorňovat na rizika zastřeného zprostředkování. Podle českého práva totiž firmám, které hledají agenturní pracovníky i pracovním agenturám bez řádných licencí, hrozí pokuty v řádech milionů korun. WORKKING.CZ má také, po ukotvení v ČR, ambice expandovat do zahraničí, a to konkrétně na Slovensko nebo do Polska. „Expanze do dalších států vidíme v rámci dvou let, nejdříve se chceme postarat o trh práce u nás v Česku a poté náš koncept můžeme distribuovat do dalších zemí v rámci EU,“ dodává Jaroslav Zeman.

O WORKKING.CZ

Projekt vznikl spoluprací společností Clever Advisor s.r.o., která se již řadu let věnuje zakládání agentur práce a prodeji tzv. ready-made agentur a Spring Walk advokátní kanceláře s.r.o. Za projektem stojí bratři Jan a Jaroslav Zemanovi, kteří věří, že je možné narovnat pokřivený trh práce v ČR a nabídnout firmám kvalitní řešení, jež ušetří čas i peníze. Synergie know-how těchto firem vznikl na českém trhu práce zcela unikátní projekt, který pomáhá efektivně propojovat ověřené agentury práce s firmami, jež hledají agenturní zaměstnance.