Za kolik se prodat na trhu práce?

Než začnete hledat zaměstnání, je jedním z důležitých prvních kroků určení vaší ceny. Když budete vědět, jak asi velký plat by vám měl náležet, pomůže vám to při výběru. Váš průzkum ohledně platu se může hodit během interview, pokud by toto téma mělo přijít na přetřes.

Použijte tyto rady a zjistěte, za kolik prodat vaše schopnosti a zkušenosti potenciálnímu zaměstnavateli.

Informace přímo u nosu

Vaše platové požadavky by měly být realistické. Každá pozice má jistý finanční rozsah, který je založený na tom, kolik si vydělávají špičky v oboru. Udělejte malý průzkum pozice předtím, než začnete hledat práci.

Díky „Salary Wizard“ můžete najít výše platů podle odvětví a lokalit. Můžete zjistit průměrný plat v USA na jisté pozici na: http://hotjobs.salary.com

Další aktuální informace najdete na: http://www.bls.gov/oco/home.htm

Jděte za zdrojem

Potřebujete mít přehled o trhu pracovních míst ve vašem odvětví, stejně jako cenu jedinečných znalostí a kvalit, které máte.

Mluvte s lidmi, kteří v oboru pracují. Ovšem není vždy vhodné se bavit o platu!

Proto bude vhodnější navštívit např: http://www.hotjobs.com/htdocs/client/splash/communities

Stanovte rozsah

Vaše cena pro jednotlivého zaměstnavatele může být různá v závislosti na počtu kvalifikovaných lidí v tom či onom regionu.

Společnosti budou posuzovat kandidáty s různým rozsahem dovedností a zkušeností a také navrhnou rozsah platu, který vám budou ochotny dát. Vy byste také měli mít svůj rozsah. Určete si mez, na kterou jste ochotni jít.

Více než jen plat

Pokud jste vyřešili platovou otázku, měli byste zvážit další věc a to jsou zaměstnanecké výhody. Když tedy přemýšlíte o přijmutí pozice, měli byste brát v úvahu celkovou kompenzaci včetně benefitů a dle toho se rozhodovat, kdo vás opravdu docení.

-av-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com