LinkedIn zpoplatnil rozesílání hromadných zpráv ve skupinách

Ilustrační snímek

Rozesílání hromadných zpráv členům diskusních skupin na sociální síti LinkedIn již nebude zadarmo. Tato změna začne platit v úterý 14. ledna 2014 a týká se náborářů, kteří používají placený účet Recruiter. Za přímé zprávy (InMail) odeslané členům skupin, kteří nejsou jejich kontakty první úrovně, budou náborářům odečítány jejich měsíční InMail kredity. Informoval o tom náborářský server ERE.net.

Uživatelé s placeným účtem Recruiter mohli doposud zdarma posílat přímé zprávy komukoli ze skupin, v nichž jsou členy. Většina z nich této funkce užívala v rozumné míře, přesto však LinkedIn nakonec přistoupil k zpoplatnění, aby tak předešel šířené spamu ve skupinách. Dle ERE.net to mluvčí LinkedInu komentoval jako snahu vyzvat náboráře, aby svá sdělení „cílili více na míru a uživatelům byla zachována příjemná zkušenost s členstvím ve skupinách“. Většiny náborářů se tato změna nedotkne, protože mají na svých účtech dostatek kreditů. Nedotkne se ani těch, kteří nemají placené účty, protože ti hromadné zprávy posílat nemohou.

Po internetu a sociálních sítích se šíří souhlasné i nesouhlasné komentáře k této změně. Jedna skupina náborářů si stěžuje, že nejde o jejich problém, ale o problém LinkedInu. Druzí hovoří o tom, že náborář, jehož se tato úprava dotkne, je špatný náborář, který neumí cílit své nabídky. Co si myslíte vy?

-kk-

Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net