4 kroky k strategičtější práci HR business partnera

Úkolem HR business partnerů je lépe proniknout do firemních procesů a spojit svou každodenní práci s obchodními výsledky. HR Development Blog proto přinesl čtyři doporučení pro HR business partnery, jak se stát strategičtějšími.

Sledujte trendy

Aktivně se zajímejte o trendy v oblasti práva a ekonomické ukazatele, které ovlivňují vaši organizaci. Čtěte odborný tisk, sledujte odborné studie, účastněte se tradičních i online setkání a mluvte s odpovědnými lidmi.

Diskutujte ve firmě

Zapojte se do diskusí o nových trendech, které probíhají u vás ve firmě. Požádejte, zda byste se mohli účastnit klíčových setkání, poslouchejte a dělejte si poznámky. Pokud se u vás dosud příliš nediskutujte, zřiďte fórum, v němž budou o nových trendech moci diskutovat ti, kterých se to nejvíce týká.

Ptejte se seniorních manažerů

Zajímejte se o jejich názory na trendy, které pozorujete – co, proč a jak nejvíce ovlivní váš byznys. Ptejte se také, jak vidí úlohu HR jakožto partnera při využití výhod a snižování rizik plynoucích z těchto trendů.

Vytvořte plán

Sepište své hodnocení hlavních trendů a doporučení firmě, jak se na tyto trendy připravit. Důležité je, aby váš plán obsahoval tvrdá data založená na komunikaci s klíčovými lidmi.

-kk-

Zdroj: Designs on Talent - HR Development Blog - HR blog na stránkách americké poradenské společnosti Designs on Talent
Zobrazit přehled článků ze zdroje Designs on Talent - HR Development Blog