5 kroků k rodině pro vytížené pracovníky

Ilustrační snímek

Lidé, kteří tráví v práci dlouhé hodiny, vytvářejí dojem, že jsou více oddaní své práci, a tudíž i hodnotnější zaměstnanci pro svou firmu. Co ale oddanost vůči rodině? Mnoho vytížených lidí cítí, že by měli věnovat své rodině více času, v praxi se jim to však příliš nedaří. Pokud skutečně chcete vyvážit svou práci s rodinou, měli byste udělat prioritu z rodiny. Co konkrétně to obnáší?

1. Vytyčte si cíle

Sepište své profesionální i osobní cíle a seznamte s nimi svou rodinu. Pak diskutujte o tom, co je důležité pro ostatní členy vaší rodiny. Každý by měl mít možnost realizovat své cíle.

2. Pečujte o sebe

Dejte si závazek cvičit alespoň půlhodinu denně. Pravidelný pohyb v průběhu týdne vám zajistí více energie, kterou můžete věnovat své rodině o víkendech.

3. Účastněte se aktivit svých dětí

Dejte si závazek zúčastnit co největšího počtu aktivit, kterým se věnují vaše děti. Získáte tím nejen důvod pro dřívější odchod z práce, ale i pevnější rodinné vztahy.

4. Dodržujte společné večeře

Společná večeře udělá pro vyvážení vašeho života hodně. Opět budete mít důvod pro odchod z práce a zajistíte tím své rodině pravidelné trávení společného času. Navíc je to dobrý příležitost pro diskusi s dětmi o tom, co zažily.

5. Nenoste si práci domů

I když večer potřebujete ještě dokončit něco pracovního, dodržujte pravidlo vypnutého mobilu a počítače v době večeře, koupání, vyprávění pohádek a dalších chvil, které vyžadují plné soustředění na děti.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com