5 kroků k udržení talentů

Udržet si talenty v době omezených rozpočtů a snižování benefitů není jednoduché. Článek proto doporučuje několik opatření.

- Zjistěte, co vaše talenty motivuje. Pokládejte specifické otázky jako například: Jste spokojení se směřováním své kariéry? Jaký další krok ve své kariéře očekáváte? Jak vám můžeme pomoci, abyste jej dosáhli?

- Zaveďte pravidelné individuální schůzky. Ukážete tím svůj zájem o jednotlivé pracovníky a získáte příležitost zjistit věci, které byste nezjistili při skupinových setkáních.

- Delegujte a dávejte odpovědnost. Zaměstnanci chtějí nové výzvy a příležitosti, jak využít svůj talent. Ukažte jim svou důvěru a dejte možnost se učit.

- Staňte se učícím manažerem. Říkat něco nestačí. Manažeři by měli znát způsoby, jimiž zaměstnanci přijímají informace a uvědomit si, že se nemusí shodovat s těmi jejich.

- Sdílejte znalosti. Pokud lidem chybí zpětná vazba, vytvářejí si své vlastní domněnky, většinou negativní. Je proto třeba udržovat informovanost zaměstnanců, aby si mohli udržet motivaci a kladnou pracovní morálku.

-kk-

Zdroj: Training Magazine - portál předního amerického časopisu o vzdělávání a profesionálním rozvoji
Zobrazit přehled článků ze zdroje Training Magazine