5 nebezpečných typů kolegů

Příjemné pracovní prostředí je pro zaměstnance velmi důležité. Většina povolání vyžaduje týmovou práci a schopnost být týmovým hráčem patří mezi základní dovednosti, které zaměstnavatelé hledají u uchazečů o práci. Existují však určité typy kolegů, kterým byste se měli vyhýbat a udržovat s nimi pouze čistě profesionální kontakt.

- Pomlouvači a šiřitelé fám. V první řadě se vyhýbejte těm, kteří rádi roznášejí klepy po pracovišti. Jsou málo zodpovědní a málo zapálení do své práce. Čím více času stráví pomlouváním, tím méně jim zbude na práci a vy budete toto břemeno nést jako jejich kolega s nimi.

- Zaměstnanci s malou zodpovědností. Tito zaměstnanci neberou své úkoly příliš vážně a nedokončují je včas nebo s využitím všech svých možností. Můžete pak skončit jako ten, kdo bude pracovat za ně.

- Zaměstnanci zaměření jen na sebe. Jen málo naslouchají ostatním a vždy předpokládají, že jejich názory mají větší váhu. To může přivést do problémů celý tým.

- Zaměstnanci, kteří rádi kritizují. Někteří zaměstnanci se snaží dostat nahoru tím, že kritizují nebo napadají práci a úsilí druhých. Práce se pak stává bitevním polem a jistě byste nechtěli skončit jako podřízení takového člověka.

- Zaměstnanci, kteří vytvářejí problémy. Ve všem a ve všech hledají něco negativního. Přidávají také fámy, které mohou poškodit pověst druhých a naopak povzbudit jejich vlastní ego.

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com