5 pravd o kariéře v HR

Pět jednoduchých pravd, které si rozhodně musíte zapamatovat při stoupání vzhůru po žebříčku úspěchu v HR... Tak zní název článku zkušeného personalisty, bývalého personálního ředitele společnosti PepsiCo a autora odborných knih z oblasti HR Alana Collinse na portálu successinhr.com. Co byste tedy měli vědět?

1. Vaše vzdělání a certifikace neznamenají nic, když neumíte své znalosti uvést do praxe

Pravda je taková, že ani prestižní certifikace nebudou vaše nadřízené zajímat, dokud neukážete výsledky v reálném světě praxe. Jen sbírat tituly nemá smysl. Smyslem vzdělávání je uplatňovat je v praxi a stávat se díky tomu silnějším HR profesionálem.

2. V jakémkoli byznysu jste sami za sebe

Bez ohledu na to, pro koho pracujete, nezapomínejte sami na sebe. Zamyslete se, co a komu prodáváte a zjistíte, že prodáváte zaměstnavateli sami sebe jako produkt, který dokáže nalézat řešení na jeho problémy. Firmy si žádají proaktivní HR profesionály, kteří budou pružně řešit jejich problémy.

3. Štěstí a úspěch jsou v HR dvě odlišné věci

Dosáhnout úspěchu v HR je velmi náročné a měli byste počítat s tím, že si to vybere daň na vašem soukromém životě. Rozhlédněte se kolem sebe a možná uvidíte, že ti nejúspěšnější lidé ve vašem oboru nejsou šťastní. Je proto na vás, abyste našli vlastní odpovědi na dvě zásadní otázky: „Co mě udělá úspěšným?“ a „Co mě udělá šťastným?“.

4. Nikdy se nebudete cítit stoprocentně připraveni, když přijde příležitost

Mnoho personalistů nevyužívá příležitostí z obavy, že nejsou dostatečně připraveni. Pravda je však taková, že dokonale připraveni nebudete nikdy. Pokud chcete postoupit v kariéře, neměli byste přehlížet příležitosti.

5. Přátelé přicházejí a odcházejí

Pracovní vytížení vás snadno připraví o čas, který jste dříve mohli věnovat svým přátelům. Někteří lidé z vašeho života úplně zmizí a nebudou u toho, až se vám jednou podaří získat pracovní pozici vašich snů. Těch, kteří zůstanou, si važte a zůstaňte v kontaktu.

-kk-

Zdroj: Success in HR - americký HR blog
Zobrazit přehled článků ze zdroje Success in HR