5 rad pro zaměstnané matky

Pracující matky se shodují na jedné věci. Úspěch v kariéře a zároveň rodičovské roli vyžaduje pružná opatření. Dobrá zpráva je, že zaměstnavatelé jsou jim dnes více naklonění. Mějte však na paměti, že to, co vypadá dobře na papíře, může mít i nevýhody. Článek proto popisuje pět věcí, na které by si pracující matky měly dát pozor při pružné práci, ať už budou pracovat z domova, na sdílený úvazek apod.

- Větší objem práce, než jste očekávaly. Pružný pracovní rozvrh nemusí znamenat méně práce. Zaměstnavatel od vás bude stále vyžadovat stejné výkony. Může se proto stát, že zjistíte, že pracujete více hodin, než jste předpokládaly. Důležitá je disciplína a správná organizace času.

- Nejasné hranice. Jakmile si váš šéf nebo kolegové zvyknou, že se s vámi mohou spojit kdykoli a kdekoli, brzy zapomenou, že nepracujete nepřetržitě. Přijdou e-maily a telefonáty pozdě večer nebo o víkendech, které vás mohou frustrovat a obtěžovat v soukromém životě. Stanovte si proto jasné hranice, kdy budete pracovat.

- Skrytý nesouhlas. I když se vaše pružná práce zavede, neznamená to, že nebude existovat skrytý odpor těch, kteří pracují bez pružných opatření. Můžete se setkat s obavami, že nadřízení či kolegové nemohou kontrolovat vaši práci a pohyb. Počítejte s tím, že můžete zažít pocity odcizení a vzdálení. Pravidelně proto docházejte do kanceláře a zajímejte se, co se tam děje.

- Zmeškané příležitosti. Pokud budete pracovat mimo kancelář, mohou vás minout povýšení, zajímavé projekty nebo výhody. Bez zaměstnaneckých výhod a klíčových příležitostí může váš plat a kariéra stagnovat. Vaši nadřízení a kolegové si mohou vykládat váš pružný rozvrh jako nižší oddanost práci. Dělejte proto vše pro to, abyste je přesvědčily o opaku.

- Pocit viny. Snaha zavděčit se nadřízeným i rodině by měla zůstat v rovnováze. Dobře zvažujte, kdy chcete tuto rovnováhu překročit.

-kk-
Zdroj: U.S. News & World Report - americký web věnovaný vzdělávání, zdraví, financím a kariéře
Zobrazit přehled článků ze zdroje U.S. News & World Report