5 tipů, jak upravit pracovní podmínky tak, aby zaměstnanci měli více energie

Chcete, aby zaměstnanci vaší firmy byli maximálně kreativní, pracovití a energičtí? Jedním ze zásadních úkolů personálního oddělení je zajištění takových podmínek práce, které zajistí co nejvyšší možné pracovní nasazení zaměstnanců. Zde je pět nejzákladnějších tipů, jak upravit pracovní podmínky na vašem pracovišti tak, aby měli zaměstnanci maximum energie.

Ilustrační snímek

Podpora odpočinku

Podle blogu HR Director řada zaměstnanců cítí, že by se dostali do problémů, kdyby je zaměstnavatel během pracovní doby viděl, jak odpočívají. To je ale špatně. Občasná relaxace naopak podporuje dobré pracovní výkony a nasazení, proto by mělo mít vhodné pracovní prostředí relaxační zóny a prostory pro krátké odpočinky zaměstnanců.

Kvalitní jídlo

Jaké jídlo mají zaměstnanci na pracovišti k dispozici? Když si chtějí koupit svačinu, musí se spokojit se sušenkou z automatu? Sladké potraviny sice nárazově navýší energii jedince, ale pro soustředěný dlouhodobý výkon je potřeba, aby měli zaměstnanci na dosah kvalitní a čerstvé potraviny.

Hydratace

Dehydratace nejen že je pro jedince nezdravá, ale navíc negativně působí na jeho energii a pracovní výkon. Nejjednodušší je dopřát zaměstnancům vodní fontánu na pracovišti na natáčení čerstvé filtrované vody.

Pohyb

Podporujte zaměstnance v pohybu. Organizujte rozcvičky, zajistěte zaměstnancům zlevněný vstup do posilovny v místní budově a organizujte sportovní team-buildingové akce.

Vhodné mikroklima

K motivaci, psychické pohodě a energii významně přispívá prostředí, ve kterém pracujeme. Upravte mikroklima a design vašich pracovních prostor tak, aby se v nich zaměstnanci cítili dobře. Dbejte na dostatek přirozeného světla, na přítomnost rostlin i vhodnou ventilaci.

 

-mm-

Zdroj: HR DIRECTOR - portál britského měsíčníku pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR DIRECTOR