5 tipů pro program rovnováhy

Říjen je pro Američany již popáté národním měsícem práce a rodiny. V roce 2003 to ustanovil Senát a podpořila Aliance pro rozvoj práce a života (AWLP), aby zdůraznily důležitost zavádění programů pro rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem zaměstnanců, která má pomoci přilákat, motivovat a udržet talenty.

Článek přináší několik rad, co zvážit, než se firma rozhodne zavést svůj program pro rovnováhu.

- Ujistěte se, že vaše firemní kultura podporuje rovnováhu pracovních a soukromých aktivit. Nabídka pružných opatření by neměla být jen frází, ale mít podporu shora.

- Efektivní programy rovnováhy nejsou diskriminační. Je třeba, aby zacházely se všemi zaměstnanci jednotně, nehledě na jejich pohlaví, rasu, výši příjmu, pracovní pozici, status nebo rodinný stav.

- Rozvíjejte možnosti kariérního postupu a školení. Zaměstnanci pracující pružně by měli mít stejnou příležitost pro postup a vzdělávání jako ostatní.

- Nestavte zaměstnance proti sobě nebo nadřízeným. Zaměstnanci se často obávají, že zažijí nepřátelství kolegů a drobnohled manažerů, když začnou pracovat podle pružných podmínek. Efektivní vedoucí by je měl ujistit, že se jim takové zpětné vazby nedostane.

- Pružnost je obousměrná cesta. Efektivní program pro řízení rovnováhy musí fungovat výhodně pro zaměstnance i zaměstnavatele. Musí být součástí všeho, co firma říká a dělá – od dlouhodobých, strategických až po krátkodobé cíle.

-kk-
Zdroj: BLR.com - americký portál věnovaný rozvoji lidských zdrojů, bezpečnosti práce a odměňování
Zobrazit přehled článků ze zdroje BLR.com