Američané pracují a déle a více než většina světa

Američtí zaměstnanci zůstávají v kancelářích a na dalších pracovištích déle než jejich kolegové z Evropy a většiny bohatých zemí a mají vyšší průměrný výkon na osobu za rok. Za hodinu udělají více než všichni kromě Norů. Ukázal to právě zveřejněný výzkum OSN.

Průměrný Američan vyprodukuje 63 885 dolarů ročně. Na druhém místě jsou Irové s 55 986 dolary, následují Lucemburčané (55 641 dolarů), Belgičané (55 235 dolarů) a Francouzi (54 609 dolarů). Nejvíce peněz za hodinu vyprodukují Norové - 37,99 dolaru. Na druhém místě jsou Američané s 35,63 dolaru a na třetím Francouzi, kteří vyprodukují přibližně o půl dolaru méně.

Pokud jde o průměrnou délku doby strávené v práci, vítězí opět Američané s 1 804 hodinami ročně (rok 2006). Druzí Norové strávili v práci průměrně 1407,1 hodiny a třetí Francouzi 1 564,4 hodiny. V méně produktivních zemích v Asii, však – pro srovnání – zaměstnanci pracují více než 2 200 hodin ročně. Konkrétně jde o Jižní Koreu, Bangladéš, Srí Lanku, Hongkong, Čínu, Malajsii a Thajsko.

Vyšší produktivita USA souvisí s využitím informačních a komunikačních technologií, způsobem organizování společností, vysokou mírou konkurence a rozšiřováním obchodu a investic do zahraničí.

-kk-
Zdroj: WorldatWork - portál globální asociace manažerů lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje WorldatWork