Apatie a nedostatek dovedností

Společnost Hewlett-Packard iniciovala ve Velké Británii výzkum vysokých manažerů za účelem odhalení, jaké jsou jejich největší problémy. Zúčastnilo se jej 200 osob z firem zaměstnávajících přes 500 zaměstnanců. Výsledky výzkumu hovoří o tom, že největšími problémy jsou apatičtí zaměstnanci s nedostatečnými dovednostmi.

Valná většina firem je přesvědčena o své nepřipravenosti v otázce řešení chybějících dovedností. Pouze osm procent se vyjádřilo, že se cítí připraveno. Pokud jde o apatii zaměstnanců, za problém ji považuje 57 procent respondentů. Pouze 13 procent dotázaných uvedlo, že považuje své zaměstnance za dobře připravené v případě teroristického útoku nebo sabotáže.

Za hlavní bariéry vůči změnám označili dotázaní manažeři externí faktory (zejména regulaci a byrokracii), ale i interní procedury a infrastruktury, jako je nedostatek osobní touhy se změnit nebo nedostatek interních dovedností. Společnost Hewlett-Packard věří, že lépe se vyrovnat s měnícími podmínkami trhu a obstát v konkurenčním boji pomůže firmám přizpůsobivější přístup k technologiím.

-kk-

**Datum vydání:** IX/2004
Zdroj: The Register - britský server věnovaný řízení především IT
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Register