Británie: První firma zavedla politiku dětí na pracovištích

Ilustrační snímek

Ve Velké Británii vyvolala velký ohlas dokumentární minisérie Babies in the Office, kterou tento týden odvysílala televizní stanice BBC2. Addison Lee, největší evropská taxislužba se sídlem v Londýně, v ní otestovala pilotní fázi projektu pro rodiče dětí do tří let, kterým bylo umožněno vzít si děti s sebou doslova k pracovnímu stolu. Nemuseli tak pro děti hledat místo v jeslích ani zůstávat doma na rodičovské dovolené.

Programy známé jako „Babies at Work“ se těší stále většímu zájmu především v USA, kde mají oficiální podporu ministerstva zdravotnictví. Uplatňují se ve více než 170 společnostech, v nichž si maminky a tatínkové berou do práce s sebou více než 2 tisíce dětí. Děti mladší jednoho roku mají rodiče v práci neustále při sobě, starší pak mohou navštěvovat firemní jesle.

Projekt společnosti Addison Lee byl původně jen sociálním experimentem pro účely dokumentu. Vzbudil však takový zájem a ukázal se být tak přínosný, že jej firma obratem zavedla jako součást své formální personální politiky v londýnských kancelářích. Stala se tak první britskou společností, která zavedla schéma „Babies at Work“ trvale. Cení si na něm především vyšší loajality a produktivity zaměstnanců.

Více informací o programu včetně názorů zúčastněných zaměstnanců najdete na stránkách BBC zde.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine