Budujte zaměstnavatelský image s minimálními prostředky

Vytvoření a aktualizace zaměstnavatelského image je prostým a důležitým krokem náborového procesu. Může vám ušetřit čas i prostředky poskytnutím atraktivního a reálného obrazu o tom, co vaše firma představuje a přilákáním kvalitních uchazečů.

Autorka uvádí, že se ve své nedávné praxi setkala s postojem, že malé a středně velké firmy nepotřebují pracovat na svém zaměstnavatelském image s tím, že je doménou velkých podniků – zvlášť díky své finanční nákladnosti. S tím nesouhlasí a uvádí, že sice můžete do této sféry investovat milióny, ale už to není zapotřebí.

Pokud je váš rozpočet upnutý, zde je několik způsobů, jak udělat audit stávajících postupů a zásadně je vylepšit bez potřeby velkých investic:

- Požádejte o pomoc zaměstnance. Pokud se soustřeďujete na určitou skupinu (například nedávné absolventy nebo účetní), zvolte zástupce z jejich řad. Požádejte je, aby navštívili webové firemní stránky a předstírali, že by chtěli ve firmě hledat místo. Měli by vám říct všechna pozitiva i negativa procesu.

- Dále se snažte zjistit, jak vnímají firemní informace prezentované na vašem webu různé skupiny. Samozřejmě nelze mít 10 stránek na míru různým lidem, které hledáte. Můžete ale rozpoznat, jaké jsou rozdíly v tom, co lidé hledají a to může ovlivnit, jak vnímají vámi prezentované informace.

- Máte separátní stránku(y), která hovoří o tom, jaké to je pro vás pracovat z pohledu zaměstnance? A co vyjmenování pracovních výhod a možností kariérního postupu? Tyto oblasti mohou být snadno aktualizovány prostřednictvím blogů, které nevyžadují žádné investice.

- Skvělým zdrojem informací jsou čerstvě rekrutovaní zaměstnanci. Jak zapadá jejich prvotně získaný dojem s aktuální zkušeností?

- V neposlední řadě mějte na mysli, že to, co o firmě nesdělíte, je stejně důležité, jako to, co uvádíte.

-av-
Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net