Chovejte se v práci seriózně

Existují tipy, jak se chovat v různých situacích, aby vaše chování mělo pozitivní vliv na vaši kariéru. Jedná se o pravidla pro určité příležitosti, která vám pomohou neohrozit kariéru.

 

- Pokud chcete někomu něco říct, nikdy to nedělejte přes někoho třetího. To je ta největší chyba.

 

 

- Nikdy s nikým nikoho nepomlouvejte. Můžete se myslet, co chcete, ale nahlas řekněte třeba jen, že se nechcete do konkrétní situace plést nebo že neznáte okolnosti a podobně. Pomlouvání druhých by se vám mohlo ošklivě vymstít a vrátit.

 

- Budete vypadat jako slaboch a lidé vám budou méně věřit, pokud budete na schůzi týmu s manažerem sedět a nic neříkat a jakmile vyjdete ven, budete mít plnou pusu řečí a připomínek. Když na schůzi mlčíte, mlčte pořád.

 

 

- Chvalte své kolegy. Blahopřejte jim k úspěchům.

 

 

- Jednejte tak, aby se lidé kolem vás cítili důležití. Například kolegovi, řekněte, že jste chtěli prezentaci už odeslat, ale že by se na ni měl nejdříve podívat, oceňujte jeho chytré nápady, když bude ochoten vám pomoci, řekněte, že jste věděli, že je na něj spolehnutí a podobně.

 

 

- Veškeré problémy v týmu a na pracovišti, řešte jen s konkrétními lidmi a na konkrétním místě. Takové věci by se neměly nosit do jiného oddělení. I v práci platí „co se doma uvaří, to se doma sní“.

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates