Co dělat, když máte zlého nadřízeného

Nepříjemný nadřízený bývá hlavní důvod, proč lidé dávají výpověď. V novém průzkumu se ale ukazuje, že řada lidí cítí tlak zůstat i přes špatné jednání ze strany vedení kvůli současné ekonomické situaci.

Pokud máte s nadřízeným problémy a musíte zůstat, zde je několik tipů:

- Časté aktualizace. Nejlepší způsob komunikace jsou pravidelné aktualizace vašich pracovních aktivit: stručný e-mail nebo memo týkající se toho, co děláte, takže si váš nadřízený může v klidu „odškrtávat“.

- Konfrontace může fungovat. Jednání s nepříjemným šéfem může být nepohodlné, pokud si zvolíte přímou konfrontaci. Zvažte daný problém a to, jak jeho přednesení ovlivní vaši kariéru. Pokud má ve zvyku na vás křičet a vytvářet nepříjemnou až nepřátelskou pracovní atmosféru, zkuste říci něco ve stylu: „Tohle nejsou podmínky, za kterých podávám dobrý výkon, promluvme si o tom, jak je vylepšit“. Pokud podobný přístup nepřinese ovoce, vyhledejte radu v HR.

- Ujměte se iniciativy. Někdy může být laxní nadřízený požehnáním pro vaši kariéru. Využijte to jako příležitost získat více odpovědnosti. Požádejte, zda si nemůžete vzít více projektů, dokonce pomáhat řídit tým.

Na druhou stranu se jiní lidé mohou cítit bez pevného vedení bezradní – pokud je to váš případ, jemně přimějte svého nadřízeného, aby kritizoval vaši práci.

-av-
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com