Co dělat, když vám neřeknou, co máte dělat

Začít dobře v novém zaměstnání může být náročné, zvlášť když nedostanete jasné instrukce nebo možnost prodiskutovat vaše povinnosti s nadřízeným. K tomu, abyste odvedli dobrou práci, je ale potřebujete. Někdy se musíte smířit s tím, že vás váš nadřízený nepovede a bude třeba naučit se vést jej. Úspěch se někdy nepojí s tím, že budete dobře dělat svoji práci, častěji přichází, když dokážete pomoci svému nadřízenému dobře vypadat.

Řada nadřízených nejsou dobří manažeři a mají sami co dělat, aby zorganizovali svoji práci. Pokuste se proto zjistit, co je pro ně důležité. Prvním krokem bude dosáhnout setkání a zjistit, co je nejvyšší prioritou pro vaše oddělení v příštím kvartálu. Ptejte se tak dlouho, až narazíte na konkrétní cíle. Snažte se angažovat a sepsat body z vašeho jednání, které pak dáte nadřízenému k editaci.

Mějte ale na mysli, že není potřeba a není možné vyniknout „přes noc“. Zjistěte například, jaké byly začátky vašich kolegů, získáte tak přesnější obrázek toho, co vás možná čeká. Také zvažte, zda se příliš nestresujete stejnými věcmi, které jste řešili v předchozím pracovním poměru.

-av-
Zdroj: Career Journal - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal