Co dělat, když vás vyhodí

První měsíc po ztrátě místa dominují u lidí nejčastěji tři emoce: strach, znepokojení a netrpělivost. Panika a sebelítost vám ale nepomohou. Zde je několik tipů, jak se s touto situací lépe vyrovnat:

- Dejte si pauzu. Než se vrhnete do hledání nové práce, dejte si trochu času. Je lépe, když začnete hledat, až se trochu zbavíte prvotní frustrace.


- Přechodová fáze. Uvědomte si, že každá zkušenost je cenná a nikdy nevíte, kam vás může zavést.


- Zdraví. Dbejte o sebe. Čím lépe se budete cítit, tím více energie budete mít pro hledání nové práce.


- Snažte se být vyrovnaní. Musíte věřit, že bude lépe, i když se nic ještě nerýsuje. Svět je plný úspěšných lidí, kteří také museli překonávat horší časy.


- Strategie. Dejte dohromady seznam svých kontaktů. Pošlete také poděkování kolegům a svému nadřízenému a požádejte je, aby na vás mysleli, když uslyší o nějakém zajímavém místě.


- Okolí. Vaši přátelé a rodina možná projevují lítost a chovají se jinak než obvykle. Je to ale jejich problém, nikoliv váš.


- Najít práci je práce. Vytrvalost a trpělivost by se měly stát vašimi novými nejlepším přáteli.


- Buďte pozitivní. Optimisté mají v těžkých dobách větší šance, tak o svém přístupu přemýšlejte. Někdy víte, proč jste o místo přišli, jindy ne. Důležité je, co je před vámi.


- Co se o vás píše? Potenciální zaměstnavatel může o vás řadu informací najít na internetu a ty nemusejí být vždy lichotivé. Přestože nelze vždy snadno změnit, co se tam píše, když víte, co najdou, můžete se na to připravit.

-av-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com