Co může HR udělat pro inovace?

Ilustrační snímek

Klíčem k inovacím je budování firemní kultury ve smyslu firmy jakožto bezpečného místa pro experimentování a sdílení myšlenek. Server Talent Magazine proto zveřejnil přehled několika kroků pro HR, jak pomoci firmě dosahovat inovací. Jaké to jsou?

Zapojte inovace do popisu práce všech personalistů

Všichni personalisté by měli být osobně odpovědní za podporu inovací ve firmě. Zapojte proto schopnost podporovat inovace do jejich hodnocení.

Podporujte experimenty a spolupráci

Zaměřte se na měření a podporu experimentování a spolupráce mezi všemi zaměstnanci. Vytvářejte specifické úkoly a projekty pro rozvoj inovativního myšlení a zapojte inovace je do programů hodnocení a odměn.

Učte, jak inovovat

Propagujte rozvoj malých projektových týmů, jejichž cílem bude přicházet s inovacemi, a vytvářejte pro ně školicí a rozvojové programy. Celofiremní vzdělávací programy pomohou zaměstnancům lépe pochopit, jakou roli hrají v prosazování inovací ve firmě.

Rozvíjejte diverzitu

Začněte tím, že budete přijímat zaměstnance s různorodými zkušenostmi, přístupy a názory. Diverzita je pro inovace zásadní. Pak hledejte způsoby, jak je motivovat ke zdravému riskování.

Využijte moderních technologií

Seznamujte se s novými způsoby komunikace a propojování lidí v organizacích i mimo ně. Využijte moderních technologií ke zlepšení sdílení myšlenek a neomezujte se jen na vaši firmu nebo váš obor.

Podporujte mobilitu zaměstnanců uvnitř organizace

Zaměřte se na možnosti pohybu zaměstnanců mezi funkcemi a geografickými oblastmi za účelem rozšíření jejich povědomí o fungování firmy. Pomůže vám to získat a udržet si zaměstnance s vysokým potenciálem, kteří chtějí plně rozvíjet své možnosti.

-kk-

Zdroj: Talent Management - portál amerického časopisu zaměřeného na řízení talentů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Talent Management