Co nedělat na letní firemní akci

Letní sezóna znamená také společenské události. Firemní večírky, koktejly či setkání po konferencích mohou být dobrou příležitostí pro seznámení s novými lidmi a kolegy v méně formální atmosféře. Článek proto upozorňuje na některé věci, kterým byste se měli vyhnout.

- Nejezte česnek. Při společenských setkáních byste měli mít vždy svěží dech. Pokud budete cítit například česnekem, ostatní vám to stejně neřeknou, jen se s vámi nebudou chtít bavit a poškodíte si pověst.

- Nechovejte se příliš uvolněně. Stále dbejte na vhodný vzhled a chování. Jistě nechcete, aby si vás po večírku pamatovali jako „tu nahou, která usnula ve výtahu“.

- Nezačínejte příliš brzy s pohybem. Začít skákat po parketě nebo zpívat, když si všichni ostatní teprve vyměňují vizitky, není dobrý nápad.

- Nenechte se řídit nervy. Chovejte se přirozeně, i když budete hovořit s vysoce postavenými lidmi. Nervozita vás může ve společnosti zbytečně shodit.

- Začínejte s rozmyslem. Denní společenské události trvají dlouhé hodiny. Pokud tedy otevřete svou první láhev alkoholu hned po příchodu, představte si, jak na tom budete ke konci akce.

- Vhodně se oblékněte. Vždy důkladně zkontrolujte pozvánky, kde může být malým písmem napsáno, že je vyžadován formální oděv. V takovém případě by nebylo nejlepší objevit se na párty v šortkách, i když to bude letní akce.

-kk-

Zdroj: The Times Online - stránky prestižního britského deníku
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Times Online