Čtyři nejžhavější trendy v designu pracovního prostředí pro rok 2019

Rok 2019 přinesl řadu nových trendů v oblasti designu kancelářského prostředí. My vám teď ukážeme ty čtyři nejaktuálnější a nejvýraznější.

Ilustrační snímek

Kombinace starého a nového

Zachování původních podlah, starých oken a základního vybavení, ale zároveň dovybavení místností novými, moderními prvky. To je jeden z aktuálních trendů designu kancelářského prostředí, který zajistí útulnost, funkčnost a estetický komfort. Využití starých prvků také ladí se současným globálním trendem udržitelnosti a recyklace.

Sdílené stoly

Některé společnosti využívají sdílené stoly a sdílené kanceláře. Ty nejsou dedikované konkrétním osobám, ale všem. Pracovní prostředí se tak stává jakýmsi co-workingovým centrem, kam ale mají přístup pouze pracovníci dané firmy nebo daného oddělení. Často se tak šetří místo, vychází se vstříc cestování, home officu a šetří se peníze za udržování místa pro někoho, kdo stejně v práci tráví menšinu času.

Rozdělování barvami

Výrazné barevné plochy, které barevně kontrastují se sousedícími plochami, dovedou i jinak obyčejný a tvarově nezajímavý prostor proměnit v designově unikátní a opticky rozdělené místo. Barevnost zároveň podporuje hravost, kreativitu a energii, a proto se nebojte využívat odvážné a kontrastní barvy.

Kancelář ne-kancelář

Některé společnosti ve svých hlavních sídlech začaly razit velmi unikátní styl, který vlastně spočívá v tom, že se kanceláře navrhují tak, aby jako kanceláře nevypadaly. Využívá se originální historie nebo původní účel daného prostoru a mnohdy se do pracovního prostředí promítá oblast podnikání dané firmy. Kanceláře tak mohou vypadat jako zahrady, hotely, ulice, staré továrny nebo knihovny.

 

-mm-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com