Dnešní manažer chce rovnováhu

Ani lukrativní nabídka povýšení a velké zvýšení platu nemusí být pro dnešní vedoucí pracovníky přijatelná, pokud by negativně ovlivnila rovnováhu jejich pracovního života s osobním. V dalších letech by navíc měl tento trend ještě posílit. Ukázal to mezinárodní výzkum americké Asociace konzultantů v oblasti vyhledávání pracovníků na pozice vyššího managementu (Association of Executive Search Consultants), jehož se zúčastnilo 1 300 vyšších manažerů.

Čtvrtina oslovených manažerů uvedla, že odmítá nabídky na povýšení, které by více zatížily jejich soukromý život. Více než polovina by podle výsledků uvedeného výzkumu nejspíše odmítla také. Šest manažerů z deseti si pak stěžovalo na negativní vliv mobilních komunikačních zařízení na kvalitu osobního života. Podle prezidenta AESC Petera Felixe jsou výsledky jejich výzkumu důležitým varováním pro všechny zaměstnavatele. Ukazuje se, že vyšší manažeři si začínají uvědomovat cenu svých soukromých životů.

„Rovnováha moci mezi zaměstnavateli a vyššími manažery se změnila tak, že trumfy v rukou drží manažeři,“ vysvětluje Felix. „Zaměstnavatelé budou muset být kreativnější, pohotovější a také citlivější při jednání o potřebách uchazečů. Pokud nebudou naslouchat, najdou se jiní, kteří budou.“

-kk-

Zdroj: Workindex.com - rozcestník k řešením v oboru lidských zdrojů, nové informace pro personalisty
Zobrazit přehled článků ze zdroje Workindex.com