Energii nemusíte čerpat jen o dovolené

Nemusíte čekat na dny dovolené, abyste nabrali energii. Když zvolíte správný postup, tak můžete čerpat sílu a energii i ze všedních pracovních dnů.

Prvním pravidlem je začít den pokojně a už od rána mít čas pevně v rukách. Mnoho lidí bojuje doslova o každou minutu v posteli, a pak se bezhlavě řítí do práce. Takový shon se potom táhne celým dnem. Jde to však i jinak: promyslete si, jak by asi mělo vypadat ideální ráno. Pro někoho je důležité mít ráno čas na sprchu, jiný se neobejde bez snídaně, jiní si ještě doma při kávě chtějí přečíst noviny. Když se vám podaří investovat čas do toho, co je pro vás důležité, a vstanete si kvůli tomu dostatečně brzo, budete z toho profitovat celý den.

Když se ráno cestou do práce dostanete do zácpy, vaší dobré náladě to nejspíše nepřidá, protože většinou se celý den vzpamatováváte z ranního rozčílení. I když to pro mnohé nebude znít moc důvěryhodně, zkuste zvážit všechny dopravní možnosti a rozhodněte se pro tu, která vám ubírá nejméně energie. V městské dopravě můžete využít čas sami pro sebe, pozitivně na vás jistě zapůsobí i cesta pěšky nebo na kole.

Možná patříte k lidem, kteří na pracovišti stráví více času než doma. Právě proto je důležité, abyste se v práci cítili příjemně. Zvažte, co je pro vás důležité, a zrealizujte to, co je reálné. Někdo se rád obklopuje květinami, jiný fotografiemi. Nezapomínejte také na přísun čerstvého vzduchu a světlo. Také byste neměli upřednostňovat práci před osobním životem. Prostě jednou vypněte a vyrazte si. Hlavně neříkejte, že nemáte čas.

-pk-

Zdroj: HR Web.sk - Internetový týdeník o kariéře, lidských zdrojích a řízení.
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Web.sk