Firmy se přesouvají domů

Kdo dnes potřebuje kancelář? Například ve Velké Británii roste počet firem, které nepracují ve formálních obchodních prostorách. Výzkum mobilního operátora O2 nedávno ukázal, že zejména malé firmy stále častěji přesouvají svá pracoviště domů. Tuto změnu plánují v následujícím roce dvě třetiny z více než pětistovky dotázaných firem.

Oficiální statistky uvádějí, že z domova pracuje polovina malých britských firem. Objem volných kancelářských prostor v některých britských městech se za poslední rok téměř zdvojnásobil. Nejčastějším důvodem je snaha o snížení nákladů. V ekonomicky nejistých dobách se podnikatelé neradi upisují k dlouhodobým nájemním smlouvám.

Firmy také láká možnost pružné pracovní doby a to, že se zbaví drahého a časově náročného dojíždění. Je tu i snadnější přístup k lepším komunikačním technologiím. Rozvoj mobilních komunikací umožňuje pružnější práci a rychlé přizpůsobení změnám na trhu. Základem úspěšné práce z domova je komunikace. Důležité je kombinovat pravidelný telefonický kontakt s e-mailem, telekonferencemi apod.     

-kk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues