Google sdílí své know-how z oblasti HR

Ilustrační snímek

Manažeři často a rádi mluví o tom, že lidé jsou pro ně na prvním místě, ale chovají se k nim zcela opačně. Tato zkušenost přivedla do HR současného personálního šéfa společnosti Google Laszla Bocka. Jeho cílem bylo získat větší vliv a moci ovlivnit, jak firmy zacházejí s lidmi. Snaží se o to už 17 let.

Od svého příchodu do Googlu v roce 2006 Bock usilovně pracuje na sběru dat o tom, jak se firma rozhoduje a chová ve věcech zaměstnanců. Vydal také knihu s názvem Work Rules!, v níž popisuje postupy řízení lidského kapitálu v jedné z nejúspěšnějších firem světa. Kniha měla velkou odezvu po celém světě.

Pojďme společně zlepšit práci s lidmi

Číšníci, právníci, taxikáři, top manažeři i majitelé malých firem mi psali, že jim pomohla a že už ve svých firmách zavádějí postupy, jako jsou strukturované přijímací pohovory nebo hodnocení zaměstnanců mezi sebou,“ píše Laszlo Bock v článku s názvem Let's make work better na síti LinekdIn. Zároveň však dodává, že čtenáři chtěli znát více detailů a postupů. Spolu se svým týmem proto právě spustil web re:Work.

Cílem webu re:Work je sdílet osvědčené postupy řízení lidí, nejnovější vědecké poznatky a názory z oboru HR. Nepůjde přitom čistě jen o zkušenosti společnosti Google, ale i dalších firem, které mají co říci. Na webu již nyní najdete praktické průvodce pro personalisty i manažery. Dozvíte se v nich například, jak vést nábor, koučovat manažery nebo vybírat různé měřicí nástroje. Dále si můžete přečíst případové studie nebo blog.

Obsah bude pravidelně aktualizován a zájemci se mohou podělit o své zkušenosti a postřehy přímo s HR týmem Googlu prostřednictvím kontaktního formuláře.

-kk-

Zdroj: LinkedIn Pulse - blogovací platforma sociální sítě LinkedIn
Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn Pulse