Hodně politiky na pracoviště nepatří

Na pracovišti je třeba stanovit nějaká pravidla, ale zase příliš mnoho politiky je ztrátou času a zaměstnanci to pak cítí jako nedůvěru ze strany manažera. Zavádění politiky na pracoviště nepatří. Čím je jí tam méně, tím lépe.

Politika vychází ze situací, které na pracovišti nastanou. Jenže ty se dají řešit i jinými způsoby. Například si sedněte se zaměstnanci ke stolu a všechno proberte a vyříkejte si případná nedorozumění. Pozor při tom na to, abyste se nezapletli do politické diskuze, protože pak byste mohli povídat třeba čtyři hodiny. Zavádět politiku do práce je nevýhodné z časového i finančního hlediska.

Abyste se zavádění politiky a jejích pravidel na pracoviště vyhnuli, zkuste si vybírat prvotřídní zaměstnance a tvořit prvotřídní tým. Také nezapomeňte budovat vztahy na obou stranách. Vyhnete se tak mnohým nepříjemnostem nejen s pravidly a politikou.

Naopak politika, která je na pracovišti žádaná, je zákon, tj. politika, která zakáže vyzrazovat tajemství, pracovat s mimofiremními prostředky atd. Na řešení problému na pracovišti lépe než politika funguje větší konverzace.

-pk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek