HR business partner: Více partner než HR

Ilustrační snímek

Na vizitkách mnoha personalistů se v poslední době objevila pozice „HR business partner“. Pouhá změna názvu pracovní pozice však pochopitelně nestačí k tomu, aby personalista byl skutečným partnerem své firmy. Pět následujících předpokladů úspěšného výkonu funkce HR business partnera publikoval server TLNT.com.

1. Zná svůj byznys

HR business partner musí nejen obecně znát byznys své firmy. Musí jej znát také z pohledu osoby nebo týmu, který podporuje.

2. Vítá nové věci

HR business partner by měl být otevřený novým věcem a myšlenkám. Nestaví jen na vlastní zkušenosti, ale je ochoten se učit. Když udělá chybu, poučí se a nenechá se odradit.

3. Pomáhá zvládat rizika

HR business partner chápe rizika podnikání. Chápe také, že jeho úkolem není tato rizika odstranit, ale pomáhat svým partnerům ve vedení firmy dosahovat vynikajících výkonů navzdory rizikům.

4. Neříká: „Já jsem to říkal...“

HR business partner neobviňuje manažery ze špatných rozhodnutí. Před definitivním rozhodnutím samozřejmě sděluje svůj názor, jakmile se však o něčem rozhodne, nese odpovědnost za svou účast na daném rozhodnutí.

5. Je více partner než HR

HR business partner nabízí podporu nejen v záležitostech HR, ale prostřednictvím všech dovedností, jimiž disponuje.

-kk-

Zdroj: TLNT - americký blog pro odborníky z oblasti HR a talent managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje TLNT