Jak být šéfem, co je v módě

Chcete-li dát svým zaměstnancům dobrý příklad, nemůžete udělat lepší věc, než-li brát vážně svoji úlohu vedoucího pracovníka a její dopad na zaměstnance. K cíli vám může pomoci 10 následujících rad.
1. Buďte všude na čas. Je to ve vašem zájmu. Dejte tak příklad.
2. Nemějte ve zvyku odcházet předčasně. Není dobré, když ředitel odchází dříve a potom chce kontrolovat své zaměstnance telefonem, jestli ještě pracují.
3. Nechoďte na skleničku se svým asistentem. Nezapojujte své podřízené do svých osobních věcí. Musíte jít příkladem.
4. Nezapojujte zaměstnance do čehokoliv, co není spojeno s prací. Není dobré, když necháte svého zaměstnance, aby vám venčil psa nebo vám obstarával nákupy.
5. Zamezte tomu, aby vaši zaměstnanci slyšely vaše osobní telefony. Nezapomeňte, že vždy jdete příkladem. Co zaměstnanci uslyší, jistě budou chtít napodobit sami.
6. Je dobré být přívětivým šéfem, ale to nesmí přerůst únosnou mez.
7. Buďte vždy tím, kdo pracuje na úkolu. Jestliže vaši zaměstnanci vidí, že přiložíte ruku k dílu, budou vás následovat.
8. Neprobírejte se svými zaměstnanci finanční problémy, které má společnost. Začnou se pak jistě poohlížet po jiném zaměstnání.
9. Za všechno berte zodpovědnost. Jestliže je ve vaší společnosti nějaký problém, vy musíte přijít s odpovídajícím řešením.
10. Dejte svým zaměstnancům dostatek práce, ale nikdy je nepřetěžujte.
-kh-

Zdroj: About HR - část amerického portálu About.com pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje About HR