Jak jste na tom s měkkými dovednostmi?

Ilustrační snímek

Každý, kdo usiluje o postup na svém kariérní žebříčku, ví, že soft skills jsou stejně důležité jako hard skills. To, že se tzv. měkké dovednosti, jako je schopnost komunikace, kreativity, empatie, týmové práce apod., hůře měří, na tom nic nemění. Chcete-li si být jisti, že jsou vaše soft skills na vysoké úrovni, otestujte si, zda se nedopouštíte níže uvedených začátečnických chyb.

Necháte se ovládat emocemi

Pokud se příliš snadno rozčílíte, je třeba více pracovat na tom, jak si udržet klidnou hlavu. Výbuchy emocí nepomohou vám ani vašemu okolí.

Nevěříte si

Nedostatečným sebevědomím dáváte špatný příklad svému okolí. Zaměřte se proto na to, co způsobuje vaše nízké sebevědomí a jak tuto překážku odstranit.

Snadno se vzdáváte

Na vyšší pozice se dostanou jen zaměstnanci, kteří se osvědčili v obtížných dobách. Musíte dokázat, že v krizových situacích umíte pomoci druhým a dodat jim motivaci, nikoli se stáhnout a házet flintu do žita.

Přehlížíte politikaření

V každé kanceláři se najdou různí sabotéři a je jen na vás, zda se jimi necháte ovládnout, nebo jim vytyčíte mantinely.

Neumíte být koučem nebo mentorem

Vaše schopnost pomáhat druhým prostřednictvím zpětné vazby a směřování správným směrem pomůže nejen jim, ale i vám.

Neumíte se prodat

Vědí lidé kolem vás, jak jste skvělí? Pokud si tím nejste jisti, začněte rozvíjet své schopnosti v oblasti budování kontaktů.

-kk-

Zdroj: Salary.com - americký portál věnovaný odměňování zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Salary.com