Jak na osobní problémy personálu

Máte zaměstnance, jehož výkonnost je velmi chabá? Možná jste s ním o tom již hovořili, ale stále nevíte, co se děje. Článek shrnuje několik otázek, které by vám v takové situaci měly pomoci dostat se pod povrch věcí.

- Jedná se o zdravotní problém zaměstnance nebo jeho rodiny? Každý, kdo zažil vážné onemocnění u sebe nebo svých blízkých dobře ví, jak složité je v takovém období soustředit se na práci. Zaměstnanci byste měli dát možnost, aby vám o takovém problému řekl.

- Jedná se o problém a drogami nebo alkoholem? Přemíra užívání alkoholu a drog je běžnější, než byste si mohli představovat. Pokud se takový problém týká vašich zaměstnanců, nezasahujte sami a nejprve se poraďte s odborníky.

- Jedná se o emocionální nebo psychický problém? Řada lidí se na pracovišti potýká s psychickými problémy. Nezkušení nadřízení takové problémy často přehlédnou. Měli byste se proto opět obrátit na odborníky.

- Jedná se o ekonomický problém? Finanční problémy má v současné době také mnoho lidí. Je velice složité zachovat si soustředěnost v práci, když člověk bojuje s věřiteli. Zaměstnavatel může v takové situaci zařídit zaměstnanci poradce, aby mu pomohl.

- Jde o to, že daný zaměstnanec pouze nevyhovuje vám, své funkci nebo firmě? Ve sportu se často hovoří o tom, jak se výkonnost zvyšuje se změnou prostředí. V zaměstnání platí někdy totéž.

-kk-

Zdroj: ABCNews - zpravodajský server televizní a rozhlasové společnosti American Broadcasting Company (ABC)
Zobrazit přehled článků ze zdroje ABCNews