Jak se chovat, když pracujete v boxu

Boxy či tzv. kóje byly navrženy pro zintenzivnění interakce a maximálního využití pracovních prostor. Stinnou stránkou je nedostatek soukromí, který ale lze dodržením následujících pravidel zmírnit.

- Buďte zdvořilým hostem. Předstírejte, že boxy mají dveře a respektujte čas a soukromí svých kolegů. Ti vám vaše chování s největší pravděpodobností oplatí.

- Ztište hlas. Nic neobtěžuje víc, než když někdo hovoří příliš nahlas. Pokud je to možné, nerušte svým projevem ostatní.

- Omezujte nepracovní konverzaci. Přestože je přirozenou a skvělou cestou k budování vztahů s kolegy, ne každý bude nadšen podrobnostmi z vašeho včerejšího večírku.

- Když nastydnete, zůstaňte raději doma. Berte ohled na své kolegy i na sebe a vraťte se do práce až budete zdrávi. Pokud musíte být v práci s nachlazením, snažte se chovat tak, abyste své kolegy nenakazili.

- Pozor na vůně. Ať už se jedná o nevábně nebo výrazně vonící pokrmy, parfémy nebo vonné tyčinky, raději se jich vyvarujte.

- Ptejte se, když si chcete něco vypůjčit. I když se zdá, že o nic nejde, může být vaše samozřejmé chování posuzováno jako hrubé.

- Volte neutrální výzdobu. Individualita je kořením života. Na pracovišti je ale třeba volit s mírou a například nevystavovat materiály, které mohou ostatní urážet a poštvat proti vám.

- Je libo hudbu? Pokud při práci rádi posloucháte hudbu, noste sluchátka. Dávejte si pozor, abyste si nebroukali či nezpívali.

- Vyhněte se faux pas s telefonem. Pokud máte svůj mobil přes den zapnutý, zajistěte, abyste ho měli vždy při sobě. Buď vypněte zvuky úplně, nebo mějte rozumné profi vyzvánění. Nevyužívejte v boxech hlasitý odposlech.

- Buďte přátelští. Nezapomínejte, že být dobrým sousedem je stejně důležité doma jako v práci. Zdvořilost, takt a vcítění se do druhých vám pomohou k produktivnímu a zdravému vztahu s kolegy.

-av-
Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder