Jak se chovat na firemním večírku

V každém kancelářském prostředí občas dojde k tomu, že se něco slaví. Příležitostí může být opravdu mnoho, ať už se jedná o ty pracovní nebo soukromé. Je jedno, zda zůstane v prostorách firmy, nebo se vydáte někam do společnosti. Existují jistá pravidla, která byste měli na firemní akci dodržovat.

Jestliže se rozhodnete oslavit v pracovním kruhu nějakou událost, měli byste se domluvit, kdo bude na seznamu hostů. Může se totiž stát, že půlka lidí bude mít večírek zkažený, protože se na něm objeví osoba, která není vůbec oblíbená. Snažte se tedy vše plánovat v tajnosti, pokud to půjde. Večírek vám totiž více zkazí přítomnost nenáviděné osoby než nepřítomnost oblíbené osoby.

Chovejte se jako profesionálové a slušní lidé hlavně během jídla a pití. Všeho moc škodí. Když budete moc pít, hrozí, že si nebudete z večírku nic pamatovat, když budete moc jíst, všichni si vás všimnou a budou na vás pohlížet jak na otesánka. Chovejte se zkrátka zdrženlivě.

Nezapomeňte na vhodné oblečení. Ukažte, že máte vkus a dokážete být důstojní. I když se jedná o večírek, nezapomeňte, že je to firemní večírek.

Snažte se nemluvit o odchodu, i když už vás večírek nebaví nebo vás bolí nohy. Konverzujte a snažte se usmívat, ale nevykládejte nikomu na počkání, jak vás to nebaví a že se chystáte odejít.

Firemní večírek není čas k tomu, vylévat si srdce nebo pomlouvat kolegu od vedlejšího stolu. Je to skvělá příležitost navázat vztahy s lidmi, se kterými se vám to ještě nepodařilo. V tomto směru byste měli večírek maximálně využít. Nezapomeňte poděkovat pořadatelům za pozvání a za skvělou akci.

-pk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101