Jak se stát etickým zaměstnavatelem

Etický zaměstnavatel zachází se svými lidmi dobře a nikdy nezapomíná, že pracovní síla je srdcem a duší každého podniku. Kdo by nechtěl motivovanou, tvrdě pracující pracovní sílu, která bude oddaná podniku?

Začněte u přilákání a udržení pracovních sil, tj. budováním pověsti vaší firmy jakožto skvělého místa pro práci. Udržujte informovanost zaměstnanců o rozvoji firmy, aby rozuměli, jakou součást představují v širší perspektivě. Žádejte o přispění každého zaměstnance, nejen manažery. Podporujte inovace a kreativní uvažování.

Dobře se starejte o své zaměstnance. Ujistěte se, že se každému dostává pravidelného zhodnocení výkonnosti a vhodně se soustředí na svou roli. Dejte zaměstnancům možnost, aby se ptali a diskutovali o svých problémech. Naslouchejte. Poskytujte možnosti vzdělávání a osobního rozvoje.

Poskytujte také pobídky a odměňujte. Nejde jen o peněžní motivaci, ale i nefinanční zaměstnanecké výhody, které podpoří smysl pro týmovou spolupráci. Zacházejte se zaměstnanci s respektem. Při všem, co děláte, byste měli uplatňovat otevřenou komunikaci.

-kk-

Zdroj: Business Zone - britský portál o obchodu a podnikání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Zone